2009-11-17 11:18:47• hírek • Parajdi Andrea

Európai pénzekből modernizálták

Átadták a Nagytarna és Szárazpatak közti 5,08 kilométeres útszakaszt, amelyet a két térség közösen európai pénzekből valósított meg.

Egy 2004-2006-os Phare CBC román ukrán határon átívelő projekt keretében nyert finanszírozást a Szatmár Megyei Tanács és az ukrán partner a Szárazpatak és a Nagytarna közti 5,08 kilométeres útszakasz felújítására.  A projekt összértéke meghaladja a két millió eurót.

Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke kihangsúlyozta a projekt nem csak az útfelújítást és a csatornázási munkálatokat foglalta magában, hanem a kapubejárók, az árkok és az út mentén lévő pallók modernizálását is, így az ottélők számára egy civilizált környezetet sikerült megteremteni.  A munkálatok befejeztével pedig az útburkolati jelzéseket is felfestették és új közúti táblákkal tették könnyebbé a határátkelőnél való közlekedést.

Az elvégzett munkálatok a környéken már a második útmodernizálási szakasznak számítanak, ugyanis ez az út folytatása a Halmit Tamásváraljával és Batarccsal összekötő, szintén uniós pénzekből korábban korszerűsített útnak.

Csehi Árpád tanácselnök úgy véli, hogy a jövőben is ki kell használni minden olyan unió által nyújtott pályázati lehetőséget, amellyel a határmenti övezeteket európai szintűre lehet emelni.


Mircea Govor, Csehi Árpád, Adrian Stef
Mircea Govor, Csehi Árpád, Adrian Stef


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: