2010-03-18 15:58:07• hírek • Szatmar.ro

Európai kupagyőztest vár a VSK

A kézicsapat ellenfele a Resicabánya lesz péntek délután.

Igazi sztárcsapat érkezik városunkba a hét végén, a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda-csapatának ellenfele ugyanis péntek délután 17 órai kezdettel az a Resicabánya lesz, amely az elmúlt három évben zsinórban elhódította a Challenge kupát.

A vendégek tabellán elfoglalt második pozíciója is azt jelzi, hogy nem a 9. helyezett VSK az összecsapás esélyese. Ezzel tisztában van a klub vezetősége is, akik egyetlen dolgot kértek a játékosaiktól a meccs előtt: ne játszanak alárendelt szerepet.

„Szép meccset akarunk játszani, és nem szeretnénk alárendelt szerepben lenni. Bár a csapat az ellenféltől függetlenül egyik meccs előtt sem gondol a vereségre, de ha ez be is következik pénteken, akkor legalább szorossá próbáljuk tenni az összecsapást, és megnehezíteni az ellenfél dolgát", fogalmazott Kereskényi Gábor, a klub igazgatótanácsának elnöke.

Bár az ősszel a dél-erdélyiek 37-26-ra nyerni tudtak, erőt adhat a szatmáriaknak, hogy a szünetben még ők vezettek 14-12 arányban. Ami a keretet illeti, Surducan és Nagy némi sérüléssel küszködik, de bevetésükre reális esély van.

Végezetül pedig egy közérdekű közlemény: a vendégek jelezték, megközelítőleg 60 szurkolójuk kíséri el a csapatot, így a hazaiaknak célszerűbb lenne a megszokottnál valamivel korábban kimenni a csarnokba, hogy véletlenül se legyenek gondok a helyekkel.

Nemzeti Liga, 21. forduló
péntek: Szatmárnémeti VSK-Resicabányai UCM (17.00)
Dinamo-Suceavai Bucovina (DigiSport Plus, 17.00)
Szombat: Székelyudvarhelyi HC-Kolozsvári U Transilvania
Steaua-Nagybányai HC Minaur (DigiSport, 13.00)
Vasárnap: Temesvári Poli-Bákói Ştiinţa
Brassói Rom Cri-Tg. Jiu-i Pandurii

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: