2007-02-13 21:42:56• hírek • István Löchli

Európai körülmények

 Kellemes légkör és többnyelvű táblák jellemzik a szatmárnémeti Információs Központot.

 Lakossági bejelentésre szerkesztőségünk felkereste a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által működtetett információs központot.

Ritka, de annál kellemesebb élmény, ha egy pozitív irányú fejlődésre hívják fel figyelmünket. Az elmúlt hónapban megnyílt Információs Központban a látvány és a környezet önmagáért beszél, hiszen kellemes légkör, gyors ügyintézés és többnyelvű információs táblák fogadják az odalátogatót.

Mindenképp megemlítendő, hogy a magyar lakosságra gondolva az ügyintéző pultok magyar nyelvű táblákkal is el vannak látva, illetve az öttagú személyzetből ketten magyar nyelven is tudnak kommunikálni a látogatókkal. Emellett angol, német, olasz és persze román nyelven is érdeklődhet az odalátogató. Mint azt Várna Levente, a polgármester irodavezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, az új közigazgatási törvény értelmében az olyan településeken, ahol a magyarság számaránya eléri a 20 százalékot, ott biztosítani kell az anyanyelven való ügyintézés lehetőségét. Ennek szellemiségében alakították ki az új információs központot, szem előtt tartva a lakosság kényelmét, gyors kiszolgálását.

 Répásy Amália, az információs iroda munkatársa kérdésünkre elmondta, mikor a Polgármesteri Hivatal meghirdette az információs központban állásokat, kritériumként szabták meg, hogy legalább két alkalmazott magyar nyelven jól kommunikáljon és írjon. "Számunkra fontos az, hogy a magyar lakosokat anyanyelvükön tájékoztassuk, szolgáljuk ki, hisz ez alapvető joguk"– mondta.

Emellett a gyors és kényelmes ügyintézéshez a látogatóknak egy várótermet is kialakítottak, ahol nyugodt körülmények között  tudják a papírjaikat kitölteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: