2015-03-09 13:48:35• hírek • Szatmár.ro

Európai imádságos utak

Lengyelország, Bajorország, Magyarország, Franciaország és Csíksomlyó szerepel a Szatmári Római Katolikus Püspökség idei zarándokcélpontjai között.

Minden évben jelentős érdeklődésnek örvendenek a hívek körében a Szatmári Római Katolikus Püspökség által szervezett zarándokutak, amelyeket a preferenciáknak megfelelően igyekszik a Pasztorális Iroda megtervezni. Így esett idén a választás Lengyelországra, Bajorországra, Magyarországra, Franciaországra és Csíksomlyóra.

Az első úti célt május 18. és 21-e között tárják fel. Lengyelországot Wadowice, Zebrydowska, Krakkó, Auswitz, Czestochowa, Zakopane és Kassa érintésével látogatják. Bajorországba június 2. és 5-e között mennek, többek között Salzburg, Altötting, Marktl és Kittsee megtekintésével. A magyarországi zarándoklatra június 29. és július 1. között kerül sor. Az utazók Pécs, Harkány, Villány, Máriagyűd, Siklós, Szigetvár, Kaposvár és Andocs szépségeit is megtekintik. Sokszor kért helyszín Franciaország is. Párizs, Lisieux, Chartres, Tours, Nevers és Vézelay július 28. és augusztus 5. között várja a zarándokokat. Csíksomlyó kétség kívül a leglátogatottabb erdélyi zarándokhely. Aki még nem volt ott, szeretné látni, érezni, aki már volt, visszavágyik. Szeptember 4. és 6-a között Marosvásárhely érintésével látogathatják meg a Püspökség szervezésében Csíksomlyót, de a hazaúton Csíkszentdomokos, Parajd és Szováta is szerepel a programban.

Az érdeklődők a részletes programot megtalálják a szatmariegyhazmegye.ro oldalon, a Zarándoklatok link alatt, valamelyik útra jelentkezni pedig a Szatmári Római Katolikus Püspökségen az 1 Decembrie 1918 utca 2-es szám alatt, Mekker Enikőnél vagy a 0261-714955, 0261-716451 és 0744-483444 telefonszámokon lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: