2009-05-15 09:04:41• hírek • Szatmár.ro

Európai érték a székely humor

„Sokan, ha a székelyföldi értékekről beszélnek, csak a pityókát és a borvizet említik, Sógor Csaba mindkettőt ki is vitte az európai parlamentbe. Úgy gondolom, hogy ezek a kézzelfogható dolgok mellett, nem szabad elsiklanunk az olyan szellemi értékek fölött, mint például a székely identitás egyik alappillére: a székely humor.

Lehet, hogy a belgáknak is van a mienkhez hasonló krumplijuk, vagy a franciáknál is van jó ásványvíz, de biztos vagyok benne, hogy a székely humorhoz hasonló értékük nincs sem a németeknek, sem az osztrákoknak, sem a hollandoknak. Vigyáznunk kell arra, hogy ezt megőrizzük magunknak" - nyilatkozta Kovács Péter európai parlamenti képviselőjelölt háromszéki körútja alkalmával.

A politikus találkozott Antal Árpáddal, Sepsiszentgyörgy polgármesterével is, aki bemutató szándékkal elmondta a kedvenc székely viccét. Ezt követően az európai parlamenti képviselőjelölt telefonbeszélgetést kezdeményezett a székely humor szakértőjével, Kozma Attilával: „A székely humor egyedi, és azt kell mondanom, hogy a legjobban Székelyföldön értik. Magyarországon is nagyokat nevetnek rajta, de a közérthetőség kedvéért ott mindig meg szoktuk kicsit magyarázni, hogy miről beszélünk"- mondta az Open Stage humoristája.

„Kicsit megizzasztanátok az európai unió angol vagy francia fordítóit, ha a parlamentben is előadnátok a Székelylend albumotok..."- folytatta a gondolatmenetet Kovács. „Szívesen előadjuk, de csak ha lefordítják flamand nyelvjárásra"- zárta csattanóval a székelyföldi humorista.


Kovács Péter kampány közben
Kovács Péter kampány közben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: