2020-08-05 13:59:47• hírek • Bajnai Botond

Európai Uniós alapokból épül modern autóbusz-terminál Szatmárnémetiben

Augusztus 4-én, elkezdődött annak a 8 millió lej értékű, minden mai követelményeknek megfelelő autóbusz-pályaudvarnak az építése, mely annak az integrált 37 millió lej összértékű projektnek képezi a részét, amely által 17 hibrid autóbuszt is vásárolt (9 már meg érkezett) a város javára a szatmárnémeti önkormányzat.

Az új létesítmény a Batizi úton, egy eddig elhanyagolt terület helyén fog felépülni, a kivitelező cég pedig - Kereskényi Gábor polgármester elmondása szerint, - jövő tavaszra ígéri a beruházás átadását. ​A busz-pályaudvar kivitelezésének előkészületeit szerdán kezdték meg, a munkagépek már hozzáfogtak a terület megtakarításához és az építkezés előkészítéséhez.


A projektnek köszönhetően Szatmárnémetinek egy korszerű autóbusz-terminálja lesz, amelyet kiegészít majd az ugyancsak uniós forrásokból kialakított digitális utastájékoztató és e-ticketing rendszer is. A Szatmár.ro munkatársainak megkeresésére Kereskényi Gábor polgármester elmondta, ezzel szeretnék megoldani a Szatmárnémetibe ingázók problémáját: „Ezzel a beruházással több legyet ütöttünk egy csapásra, hiszen a város egy igen lerobbant területének helyére egy nagyon fontos létesítményt hozunk létre, amely ki fogja szolgálni egyfelől a város közszállítási rendszerét, másfelől pedig az ingázók számára is megfelelő európai körülményeket fog teremteni."


Szintén a terv része, hogy felszámolásra kerüljenek a városban még működő, többségükben illegális buszállomások, helyette a térségi buszok mindegyike az új, Batizi úti létesítményhez fog megérkezni, ahonnan az ingázók a város jórészt modern közszállítási eszközeivel utazhatnak tovább a municípium különböző pontjaira. Sőt, a rendszert önerőből kerékpárkölcsönzővel is bővíteni fogja a jövőben az önkormányzat.


„A célunk, hogy a Szamos mindkét oldalán legyen egy jól működő közszállítási rendszer, minek nyomán gyakorlatilag a vidéki buszjáratokat üzemeltető magáncégeknek is lehetőségük lesz normális körülmények között letenni utasaikat, akikek megadatik a lehetőség, hogy a városi közszállítási eszközökkel utazhassanak tovább. Sőt, akár egyéb módon is, mivel saját költségvetésből egy bike sharing (kerékpárkölcsönző) rendszer kialakítását is létrehozunk, illetve egy elektromos töltőállomás is helyet kap majd a létesítmény közelében” – fejtette ki a közeljövő céljait a városvezető.


Rámutatott továbbá arra is, hogy a cél egy olyan jól működő közszállítási rendszer kialakítása, mely mindenki számára megelégedést nyújthat úgy, hogy ez az ingázókra ne rójon semmiféle többletköltséget.












 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: