2016-04-06 13:30:54• hírek • Kocsis Zoltán

Európai Unióból verhetetlenek a kölcseysek

Mikor csatlakozott Málta az Európai Unióhoz? Hány zöld tagja van az Európai Parlamentnek? Hány kedves olvasónk tudna erre kapásból válaszolni? Vagy azt megmondani, mi történne, ha Törökország csatlakozna az EU-hoz? Nos, Lázin Áron, Nagy Balázs és Borneas Cristian biztosan!

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium három diákjának, Kürti Tünde tanítványainak, kisujjukban van minden, ami az Európai Unióval kapcsolatos. Erre enged legalábbis következtetni a tény, hogy tetemes fölénnyel nyerték meg a hétvégén Székesfehérváron a Tarsoly Ifjúságért Egyesület „A mi Európánk" elnevezésű tematikus vetélkedőjét.

A nemzetközi döntőbe 12 csapat jutott be - egy-egy az elcsatolt területekről, a többi pedig az anyaországból. A „Vadakat terelő juhászok" csapatnevet választó kölcseysek három internetes fordulót abszolválva jutottak el a fináléig.

Maga a döntő két részből állt. Az első szakasz helyszíne a pákozdi katonai emlékpark, tematikája pedig a történelem volt. A második szakasz már Székesfehérváron zajlott. Itt többek között egy környezetvédelemről szóló esszét kellett bemutatniuk a fiataloknak, de álláshirdetéshez is készíteniük kellett egy motivációs levelet és egy önéletrajzot is. Ráadásul angolul. Mindezt persze a különböző - lexikális tudást, felkészültséget, politikai tájékozottságot - bizonyító tesztek mellett.

Lázin Áron, Nagy Balázs és Borneas Cristian végül húsz ponttal előzte meg a Szolnoki Városi Kollégium és 23 ponttal a pécsi Leőwey Klára Gimnázium csapatát. Jutalmul június végén négy napot tölthetnek el Brüsszelben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: