2013-03-06 12:22:19• hírek • Szatmar.ro

Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Tataran

Fantasztikus eredménnyel zárta kedd késő este a Budapesten megrendezett junior Európa-bajnokságot Amalia Tataran, a Szatmárnémeti Sportklub párbajtőrözője: több esélyest is elbúcsúztatva küzdötte magát a döntőig, ahol végül egy tussal kikapott a világranglista hetedik helyezettjétől.

A 19 éves tehetség egy orosz, egy ukrán, egy spanyol, egy francia, egy osztrák és egy horvát lány mellé került a csoportba, ahonnan négy győzelemmel és két vereséggel jutott tovább, az egész viadalt figyelembe véve a 27. helyen.

Ezt követően igazi menetelésbe kezdett a szatmári lány, amely során igazán megszorítani se tudták. Előbb a francia Phillipine Tachot-t verte 18-8-ra, majd a német Alexandra Ehlert 15-5-re, majd a szintén német Abigail Stechet 15-10-re.

A negyeddöntőben a fehérorosz Lizaveta Klistunova már szoros küzdelemre késztette Tatarant, ám Csiszár Ferenc tanítványa ezt az akadályt is vette 15-13-al. Az elődöntőben a korosztályos világranglistán az 5. helyen álló orosz Tatjana Gudkova sem tudta megállítani a 36. helyezett Amaliát, aki 15-13-ra nyert.

A döntőre viszont kicsit elpártolt a szerencse a szatmári lánytól, aki talán elfáradhatott. A végsőkig kiélezett küzdelembe ezúttal ellenfele, a világranglistán a hetedik helyen álló francia Auriane Mallo koncentrált jobban a végjátékban és egy tussal, 15-14-re ő nyerte az Európa-bajnoki címet.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: