2008-02-13 14:04:14• hírek • Szatmár.ro

Vége a sztrájknak Hollywoodban

niroksztrajkja1Három hónap után befejeződött a forgatókönyvírók sztrájkja Hollywoodban.

A Writers Guild of America (az Amerikai Forgatókönyvírók Szövetsége) 3775 tagja majdnem egyöntetűen (92,5 százalékban) megszavazta, hogy befejezik a munkabeszüntetést és visszatérnek dolgozni.

A múlt év novembere óta tartó, és szinte az egész amerikai szórakoztatóipart megbénító sztrájk miatt több, pontosan 65 televíziós és számos filmes produkciót kellett leállítani, törölték a Golden Globe gálát és már úgy tűnt, hogy a február 24-én esedékes Oscar ceremónia is elmarad.

A forgatókönyvírók megbízottjai és a producerek képviselői a hétvégén végre újra tárgyalóasztalhoz ültek és vasárnap „egy minden érintettet kielégítő” megállapodást írtak alá a szerzői jogdíjakról.

A sztrájk az  utóbbi 20 év legnagyobb szabású akciója volt Hollywoodban, majdnem 11 ezer forgatókönyvíró tagadta meg a munkát. A számítások szerint a munkabeszüntetés 650 millió dollárjába került a film és televízió iparnak, a szélesebb értelembe vett gazdaság pedig 1 milliárdot veszített.

Az Oscar-díjátadó szervezői fellélegezhetnek, nem kell elővenniük a B-tervet, Gil Cates producer már bejelentette, hogy minden az eredeti forgatókönyv szerint történik majd a fényes ünnepélyen.

danubius.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: