2008-09-21 19:22:57• hírek • Csenteri Judit

Európa legnagyobb márkái

A bécsi Európai márkaintézmény felmérései szerint a maga 38,28 milliárd eurójával a Nokia bizonyult Európa legértékesebb márkájának.

A sorban a Nokiát az LVMH, majd a Vodafone követi.

 

A bécsi szakértők a felmérés alkalmával 24 ország és 16 különböző iparág 3 ezer márkáját elemezték, következtetésként pedig megállapították, hogy igen nagy különbségek vannak a keleti és nyugati márkák között.

Amennyiben Európa első tíz márkáját vesszük csak figyelembe, a sorrend a következőképpen alakul. A legértékesebb tehát a Nokia, amely egyébként a világ 5. legnagyobb márkája és a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója is egyben.

A sorban a második a luxus termékeket gyártó francia LVMH, a harmadik pedig a brit Vodafone, amely a világ telekommunikációs hálózatának legnagyobb részét uralja. Őket a spanyol Telefonika, majd az angol-holland partnerségen alapuló Unilever követi. A sorban a következő kettő a luxus személygépkocsikat gyártó német Mercedes-Benz és a szintén német BMW. A tízes listán az utolsó három a RBS (The Royal Bank of Scotland), a France Telecom és a Deutsche Bank.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: