2019-05-10 06:24:47• hírek • Bede Emőke

Európa jelentős építészeit mutatták be a Károlyi-kastély kertjében

A Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalom-népszerűsítő Központ ebben az évben is elindította az Európai Unió országait népszerűsítő programját, melynek során az egyes tagállamokat egy-egy jelen szülöttjük által mutatják be.

A 2013-ban indított projekt elsőként az országok kiemelkedő költőit mutatta be, majd 2014-ben a legjobb focistákat, egy évvel később a jeles zenészeket. 2016-ban a képzőművészeken volt a sor, 2017-ben a színészeket mutatták be, majd tavaly következett a feltalálók és tudósok közösségére is. Ebben az évben a szervezők úgy döntöttek, hogy a tagállamok kiemelkedő építészeit fogják bemutatni az érdeklődőknek, kik Ion Mincu, Ybl Miklós, Walter Gropius, Rem Koolhaas, Gian Lorenzo Bernini, Eileen Gray, Victor Horta, Gunnar Asplund, Rafael Moneo, Jørn Utzon, Georgi Ovcharov, Karel Líman, Eduardo Souto de Moura, Le Corbusier, Alvar Aalto, Norman Foster szakmai tevékenységét ismerhetik meg a bemutató által.


A kihelyezett táblácskákon az építészek portréja mellett látható az ország lobogója, a korszak rövid bemutatása, illetve néhány fotó vagy vázlat az építész legjelentősebb munkáiról. Mindezek mellett egy QR-kódot is beszkennelhetnek mindazok, akik okostelefonnal rendelkeznek, s így további információkhoz juthatnak a bemutatott személyekről és munkásságukról.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: