2008-10-06 22:13:17• hírek • Csenteri Judit

Európa is fellép a válság ellen

Az USA után, szombaton Franciaország, Németország, Nagy Britannia és Olaszország is szándékukat jelezték afelől, hogy fel kívánnak lépni a gazdasági válsággal ellen.

Az említett országok vezetői ünnepélyes elkötelezettséget vállaltak amellett is, hogy támogatják az európai bankokat, amennyiben azok közül valamelyik a csőd szélén állna.

A legutóbbi, párizsi, három órás találkozón Nikolas Sarkozy, francia elnök Angela Merkel, német kancellárral, Gordon Brown brit és Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökkel egyetemben kihírdette, hogy a G4 lehetőleg minél hamarabb egy nemzetközi csúcstalálkozót kíván szervezni, amelyen a pénzügyi kapitalizmus szabályait kívánják felülvizsgálni.

„Kevésbé szigorú szabályok mellett, minden Kormány a maga módján, de mégis egymás mellé rendelve próbál majd helytállni a gazdasági válság közepette." - jelentette ki Nikolas Sarkozy, majd beszédéhez hozzáfűzte, hogy minél gyorsabb lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy bármilyen lehetséges kockázatot, amely a válságot súlyosbítaná, ki tudjanak szűrni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: