2015-02-19 11:13:02• hírek • MTI

Európa Liga - Idegenben kezdenek a magyarok

A válogatott Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Dinamo Moszkva Belgiumban, a kapus Gulácsi Pétert soraiban tudó Salzburg Spanyolországban, a szintén kapus Megyeri Balázs csapata, az Olimpiakosz pedig Ukrajnában kezdi meg csütörtökön szereplését a labdarúgó Európa Liga egyenes kieséses szakaszában.

Dzsudzsákék a csoportkört százszázalékos mérleggel zárták, ezúttal pedig a Bajnokok Ligájából kiesett Anderlecht otthonában szerepelnek majd a legjobb 32 között. Gulácsi együttese veretlenül nyerte meg a D csoportot és az A csoport másodikjaként végzett Villarreallal találkozik a nyolcaddöntőbe jutásért, míg a BL-ből búcsúzott görög csapat a Dnyipro vendége lesz Kijevben. A kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus miatt ugyanis a dnyepropetrovszki gárda nem tudja a saját stadionjában fogadni aktuális ellenfelét.

A címvédő Sevillához a Borussia Mönchengladbach utazik majd, a Celtic és az Internazionale glasgow-i összecsapásának játékvezetője pedig Vad II István lesz.

Érdekesnek ígérkezik még a török Besiktas liverpooli vendégjátéka, a Fiorentina és a Tottenham Hotspur londoni találkozója, valamint a holland Feyenoord olaszországi szereplése az AS Roma stadionjában.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése nyomán az idei EL-kiírás győztese indulási jogot szerez a BL következő idényére, mégpedig úgy, hogy legrosszabb esetben az utolsó selejtezőkörben, a csoportkörbe jutásért sorra kerülő párharcokban kapcsolódik majd be a küzdelembe.

A csütörtöki mérkőzések visszavágóit egy héttel később rendezik, a döntőre május 27-én a varsói Nemzeti Stadionban kerül sor.

A program:
Young Boys -Everton 20.00
Torino -Athletic Bilbao 20.00
VfL Wolfsburg -Sporting Lisboa 20.00 DigiSport1.hu,
Aalborg -FC Bruges 20.00
Dnyipro -Olimpiakosz , Kijev 20.00
Trabzonspor -Napoli 20.00 DolceSport2, DigiSport3
AS Roma -Feyenoord 20.00 DigiSport1.hu, DolceSport1.ro, DigiSport1.ro
PSV Eindhoven -Zenit 20.00
Sevilla -Borussia Mönchengladbach 22.05
Ajax Amsterdam -Legia Warszawa 22.05
RSC Anderlecht -Dinamo Moszkva 22.05 DigiSport1.hu
Villarreal -Salzburg 22.05
Guingamp -Dinamo Kijev 22.05
FC Liverpool -Besiktas 22.05 Story4.hu, DolceSport2, DigiSport2.ro
Tottenham Hotspur -Fiorentina 22.05 DigiSport2.hu, DolceSport, DigiSport1.ro
Celtic Glasgow -Internazionale 22.05 DigiSport3

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: