2010-11-19 15:48:58• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Eurómilliók Nagykárolyba

A városházát is felújítják
A városházát is felújítják

Közel 10 millió eurós összértékű, hat különálló fejlesztési projektből álló tervcsomaggal pályázik Nagykároly a központ, a zöldövezetek, városszerte a járdák, a színház, a kultúrház, a szociális központ felújítása, illetőleg rendbetétele érdekében.

Remélhetőleg karácsonyig megköttetik a megállapodás a dél-szatmári város helyhatósága és a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium között a megyejogú település integrált fejlesztési tervének finanszírozásáról.

Ugyan az Észak-nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség már kedvezően bírálta el a projektet, eleddig nem született érdemi előrelépés az ügyben, mert a bukaresti szaktárcánál mindegyre odázzák a szerződés aláírását.

A megállapodás megkötése érdekében Nagykároly polgármestere, Kovács Jenő a fővárosban lobbizott a múlt héten. Amint hírportálunknak elmondta, Markó Béla miniszterelnök-helyettessel és Elena Udrea regionális fejlesztési és turisztikai miniszterrel folytatott tárgyalásokat.

Mind az RMDSZ elnöke, mind a szaktárca vezetője kedvezően állt hozzá az ügyhöz, s ígéretet kapott arra, hogy még novemberben Nagykárolyba látogatnak a szaktárca képviselői a kötelező terepszemlére, mi több, a szerződést is aláírják még karácsony előtt.

Az elöljáró arról is szólt, hogy a központ felújításával együtt a városháza épületét is felújítják majd - igaz, utóbbit kénytelen a helyhatóság saját erőforrásból finanszírozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: