2012-06-11 12:36:15• hírek • MTI/Reuters

Euro 2012 - Továbbjuthatnak az oroszok

A nyitókörben imponáló magabiztossággal győztes orosz csapat már a keddi, második fordulóban kivívhatja a továbbjutást a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjából, amennyiben legyőzi a társrendező Lengyelország együttesét.

Dick Advocaat csapata előzetesen is a négyes favoritjának számított, a csehek elleni, pénteki produkciója pedig csak tovább erősítette ezt a várakozást, ugyanis látványos játékkal 4-1-re nyert. Mivel a másik meccsen a lengyelek 1-1-re végeztek a görögökkel, az oroszok kedvező helyzetben vannak, a keddi siker a nyolc közé kerülést jelentené számukra.
A holland szakvezető vélhetőleg a lengyelek ellen is a pénteki kezdőcsapatát küldi majd pályára, mivel a futballistái jól teljesítettek és sérülés, illetve eltiltás sem befolyásolja a választást.
A lengyeleket - nyilatkozataik alapján - nem félemlítette meg az oroszok pénteki játéka, és hisznek abban, hogy le tudják győzni riválisukat.

"Az oroszok az esélyesek, de épp elégszer játszottunk már a miénknél magasabban rangsorolt együttessel. Nincs miért félnünk, ráadásul mi játszunk hazai pályán - mondta Adrian Mierzejewski középpályás, aki szerint a két ország közös múltjából eredő rivalizálás leginkább a szurkolók számára jelent sokat. - Nekünk mindegy, ki ellen lépünk pályára, a drukkereinknek azonban egy oroszok elleni meccs mindig fontosabb a többinél."
Mierzejewskitől eltérően Kamil Gronicki azt emelte ki, hogy a játékosoknak is pluszmotivációt jelent egy ilyen párosítás.
"Mindenki tudja, mit jelent ellenük játszani. Úgy értem, az oroszok és a németek ellen az ember a belét is kiteszi a pályára" - fogalmazott sarkosan a középpályás.

A lengyel csapat összeállítása biztosan nem egyezik majd meg a péntekivel, ugyanis a kapuban a görögök ellen büntetőt hárító Przemysław Tyton kezd majd a kiállított Wojciech Szczesny helyén. Franciszek Smuda szövetségi kapitány valószínűleg egy helyen cserél majd a mezőnyben is.

A nap másik meccsén a görög és a cseh csapat azért játszik majd, hogy a zárófordulóban legyen még esélye a továbbjutásra. A vereség a cseheknek a biztos búcsút jelenti, de a görögök is nagyon nehéz helyzetbe kerülnének.
A két kapitány közül egyértelműen a cseh van nehezebb helyzetben a meccs előtt. Michal Bílek együttesében az első mérkőzésen gyakorlatilag egyetlen csapatrész sem működött megfelelően: hátul egészen elképesztő hibákat követtek el a játékosok, míg elöl szinte végig veszélytelenül futballoztak az oroszok ellen. Ezért szinte biztosan több poszton is változtatni fog a kapitány, aki várhatóan Michal Kadlecet a védelem bal oldaláról középre teszi, s David Limberskyt és Tomas Hubchmant is kezdőként küldi majd pályára.

Fernando Santosnak, a görögök szakvezetőjének két védőt, a súlyos sérülést szenvedett Avram Papadopuloszt és a kiállítása miatt eltiltott Szokratesz Papasztopuloszt kell pótolnia, illetve meg kell találnia a legütőképesebb csatársort.
A közös múlt alapján a görögök lehetnek bizakodóbbak, ugyanis legutóbb 1982 márciusában kaptak ki mostani ellenfelüktől, melyet a 2004-es Eb-n az elődöntőben hosszabbítás után győztek le.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: