2018-09-12 09:56:47• hírek • Bede Emőke

Éttermi specialitás: fél kiló heroin a pult alól

Maffiafilmbe illő történetről számolt be a DIICOT kedden közzétett jelentésében: egy bukaresti gyorsétterem valódi heroinbányaként működött.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság beszámolója szerint hétfőn egy olyan bűnszervezetre csaptak le, melyet két iráni férfi vezetett, s fő tevékenységi körük heroin nagy mennyiségű terjesztéséből állt. Mindehhez pedig egy sokáig jól működő álcát is kitaláltak.
 

A két férfi ugyanis a román fővárosban létrehozott egy iráni specialitásokat kínáló gyorséttermet, ám arról csak kevesen tudtak, hogy a ház specialitása az igencsak borsos áron beszerezhető heroin volt. A főnök nem seftelt aprócska mennyiségekkel, csomagjai legalább 500 grammosak voltak, melyekért 13-14 ezer euró közti összeget kért el. Szárnysegédje, egy ugyancsak iráni férfi kisebb adagokban, kb. 200 grammonként árulta a kábítószert. S hogy mennyire ment jól az üzlet? Nos, a szervezet bonyolította le a főváros heroinforgalmának 50-60 százalékát –közölte a DIICOT.
 

A gyorsétterem hétfői átkutatása során a nyomozók 800 gramm heroint, 50 gramm kokaint, 3 195 eurót, 770 angol fontot, 300 amerikai dollár, 15 200 lejt és 25 mobiltelefont találtak, emellett a bűnszervezet rendelkezett 9 autóval is.
 

A két iráni férfit, illetve másik két személyt előállították, az ügyészség pedig kezdeményezte 30 napos előzetes letartóztatásukat kábítószer-kereskedelem miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: