2019-10-12 10:24:07• hírek • Bede Emőke

Éttermeket és boltokat bírságoltak a nem megfelelő körülmények miatt

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság október 4. és október 10. között 102 helyszíni ellenőrzést tartott, melyek főként a közétkeztetési egységeket célozták meg. Ennek jegyében a hús- és tejfeldolgozó üzemeket, az élelmiszerüzleteket, a piacokat, a pékségeket, éttermeket és cukrászdákat, illetve raktárakat vonták górcső alá. Az akciók során nagy gondot fordítottak a higiéniai előírások, a törvény által előírt dokumentumok, a tárolási körülmények, illetve a csomagolások ellenőrzésére is.

A több mint száz ellenőrzés ezen a héten sem maradt eredménytelen. Mint arról a DSVSA legfrissebb közleményében beszámolt, egyetlen hét alatt négy pénzbírságot is kiszabtak a kontroll során tapasztalt szabálytalanságok miatt, ezeknek összértéke eléri a 13 600 lejt. Egy szatmárnémeti pizzéria 1200 lejes büntetést kapott az élelmiszerbiztonsági előírások megsértése miatt, ugyanis nem tartották megfelelően karban az alapanyagok raktározására, illetve feldolgozására használt területket. Ugyancsak 1200 lejes bírságban részesült az a bolt és az az étterem is Szatmárnémetiben, melyek bizony nem voltak az elvártaknak megfelelően higiénikusak.


Ez az összeg azonban aprópénznek tűnhet ahhoz képest, melyet egy másik, ugyancsak helybeli étterem kapott, mely egy olyan helyiségben üzemelt, melyre a DSVSA nem is bocsátott ki engedélyt, mi több a tisztasággal is komoly gondok voltak. Olvasóink kérdéseit és felháborodását megelőzve, már itt hozzáfűzzük, hogy az igazgatóság ez alkalommal sem közölte az érintett egységek nevét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: