2011-01-09 13:32:32• hírek • MTI

Étterem az olasz lakásokban

Új gasztrodivat terjedt el Itáliában: étterembe járás helyett lakásokon rendeznek vacsorákat, melyek végén ki kell fizetni a számlát.

Az olasz éttermeknek új konkurenciával kell számolniuk: egyre többen csatlakoznak az interneten terjedő gasztroközösséghez. Tagjai saját otthonukba hívják meg egymást, de nem a megszokott barátok közötti étkezésről van szó. A meghívottak nem feltétlenül ismerik egymást, a fogásokat szakács készíti és távozás előtt fizetni kell. Még a szakács is kifizeti a saját fogyasztását. Az Egyesült Államokból érkezett divatot gyorsan befogadta az evést és társaságot is egyaránt kedvelő Itália. A házi éttermek listája kizárólag interneten található, az otthonukat megnyitók pedig kerülik a túlzott hírverést. Akárki csatlakozhat, de feltételnek számít, hogy a vacsorához felkínált lakás a városközpontban legyen, kényelmes vendéglátást biztosítson.

A vendégekre vonatkozó szabályok tiltják a későn érkezést, a lemondásról illik előre értesíteni a házigazdát, és ugyancsak előre kell jelezni az esetleges allergiát, vagy ha valaki vegetáriánus. A fogások száma kettő és tíz között mozog, mindez fejenként 30-60 euróba (8-16 ezer forintba) kerül. Igaz, az ellenértéket adománynak nevezik. A gasztroközösség a Facebookon és e-mailes levelezés útján gyarapszik: a Corriere della Sera szerint már kedvenc helynek számít Oliviero Leti díszlettervező tíz szobás lakása Milánóban, ahol vasárnaponként várják az ebédre bejelentkezőket.


Új divat jelent meg az olaszoknál
Új divat jelent meg az olaszoknál


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: