2011-06-28 16:13:34• hírek • MTI

Etno-folk Sörfesztivál Nyíregyházán

Több mint húszféle sörkülönlegességgel, sörhas-szépségversennyel, motor- és harcjármű-bemutatóval, vásári hangulattal és a legjobb hazai folkzenekarok koncertjével várja a látogatókat a csütörtökön kezdődő Etno-folk Sörfesztivál Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

A Park Hotel területén megrendezendő, négynapos rendezvényen húsz zenekar szórakoztatja a vendégeket, akik a zenei élmény mellett megízlelhetik Németország, Anglia, Csehország, Írország legjobb söreit. Széles Klára, a hotel ügyvezető igazgatója a keddi beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy Magyarországon jelenleg nincsen olyan, a nyíregyházihoz hasonló jellegű és nagyságú rendezvény, amelyen a hazai sörfőzdék mellett több híres külföldi üzem is képviseltetné magát.

A látogatók többek között a Hammurapi Álma fantázianevű, a rakamazi alma-, illetve a különleges kölessört is megkóstolhatják, akik azonban a hagyományos ízekre vágynak, kérhetnek poharukba barna belga vagy Angliában készített sörkülönlegességet. Az alkoholos nedűk köré több versenyt szerveznek: keresik majd a legszebb sörhasat, lesz sörivó verseny - közölte a tájékoztatón Vetési Tamás, a szervező társaság munkatársa.


Sörfesztivált rendeznek
Sörfesztivált rendeznek


Aki pedig inkább a mozgást választja, az ellátogathat a közeli kalandparkba, rollerezhet és ingyen airsoftozhat, de lesz honvédségi harcjármű-bemutató, motoros felvonulás, fellépnek tűzzsonglőrök, a vásári hangulatról pedig gólyalábas zenészek, kézművesek utcája és kirakodóvásár gondoskodik.

Az első alkalommal megtartott rendezvényen olyan etno-folk zenét játszó hazai együttesek mutatkoznak be, amelyek a stílust modern formába öntve világzenét játszanak. Fellép a Wannabe Cowboys, a Bordó Sárkány Régizene Band, az Agyagbanda, a Folkfusion Band, a Kuttya, a Kilincs, a Paddy and the Rats, a Folk Error, a Balkan Fanatik, esténként pedig igazi etnodiszkóval várják a nagyérdeműt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: