2009-11-17 13:37:05• hírek • Ferenczi Noémi

Étkezde az Eliadeban

Kedden került sor a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola étkezdéjének átadására.

Keddtől nem az osztályteremben, hanem jól felszerelt, higiénikus körülmények között fogyaszthatják el az ebédet a Mircea Eliade Általános Iskola step by step és az after school programban résztvevő kisdiákjai.

Az étkezde valamikor műhelyterem majd pedig informatika labor volt. Jelenleg egyszerre harminc diák befogadására képes, akik minden hétköznap egy catering cégtől kapják a kétfogásos ebédet. Egy menü ára 6 és 7 lej között mozog. A gyerekeknek felszolgált étel tápértékét minden egyes nap az iskolaorvos ellenőrzi, a heti menüt pedig a szülőkkel közösen állítják össze, így a kisdiákok biztosan hozzájutnak a szükség tápanyagokhoz - tudtuk meg Ioan Mock, iskolaigazgatótól.

Az étkezde hűtőszekrénnyel és gáztűzhellyel is fel van szerelve és természetesen, kézmosásra alkalmas helyiség is van. A termet újrafestették, bebútorozták - így lett étkezdéje az iskolának. Az igazgató szerint, nem igényelt túl nagy anyagi erőfeszítést az étkezde kialakítása, összesen 5000 lejt költöttek erre a célra. Mindezt saját erőből sikerült állniuk. „A ráfordítás csekély ahhoz képest, hogy mennyivel jobb és egészségesebb körülmények között fogyaszthatják el az ebédet a tanulók"- magyarázta az igazgató.

A Mircea Eliade iskolának jelenleg körülbelül ezer diákja van, a step by step osztályban körülbelül húsz, az after school programban pedig körülbelül kilencven kisdiák vesz részt.


Önerőből szerelte fel az iskola az étkezdét
Önerőből szerelte fel az iskola az étkezdét


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: