2015-09-23 17:09:22• hírek • Kocsis Zoltán

Ételmérgezés: három mintában is megtalálták a kórokozót

Lezárta a múlt csütörtöki ételmérgezéses ügyet a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság és a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság, miután az élelmet forgalmazó céget megbírságolták, derül ki előbbi intézmény közleményéből. Szerencsére valamennyi érintett jól van.

A kommünikéből kiderül, hogy a szakemberek négy, a helyszínről származó mintán végeztek mikrobiológiai vizsgálatokat, ezek közül pedig háromban találták meg a fertőzést okozó sztafilokokkusz baktériumot. A cég alkalmazottai azonban valamennyien egészségesnek bizonyultak. A catering-céget az alapanyag nem megfelelő helyről származó beszerzése (a piacról vásárolta a tejet) miatt a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság megbírságolta, ennek összegét azonban írásos megkeresésünk ellenére sem hozták - egyelőre - nyilvánosságra.

Mivel valamennyi érintett jól van, a cég pedig a szükséges higienizálási munkálatokat végzi, így a két intézmény lezárta a vizsgálatokat és az ügyet. A cég catering-tevékenységét egyelőre felfüggesztették.

Amint arról korábban beszámoltunk, szeptember 17-én, csütörtökön a szatmárnémeti Constantin Brancoveanu Általános Iskola kilenc diákja és egy oktatója kapott ételmérmegzést az elfogyasztott túrós makarónitól. A catering-cég valemivel dél után összesen 64 adag makarónit szállított ki. Két-három órával később kilenc gyerek és egy pedagógus kezdte rosszul érezni magát: hányingerük volt és szédültek.

Három gyerek a Szatmár Megyei Kórház járványos betegségeket kezelő osztályán, a másik hat és a tanítónő pedig a sürgősségi osztályán jelentkezett. Miután ellátták őket, az orvosok nem tartották indokoltnak a beutalásukat, így este 20 óra körül valamennyiüket hazaengedték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: