2011-07-01 10:30:09• hírek • Póti Orsolya

Ételhez jutottak a rászorulók

Több mint kétezer darab friss töltött káposztát osztottak ki a Szatmárnémeti Máltai Segélyszervezet önkéntesei a pénteki nap folyamán a város négy pontjában. A meleg ételt azoknak a rászorulóknak, hajléktalanoknak szánták, akik ritkán jutnak meleg táplálékhoz.

A Szatmárnémeti Máltai Segélyszervezet július elsején megszervezte hagyományos meleg étel akcióját, melynek keretében több mint kétezer darab töltött káposztát osztottak ki a rászorulók között - körülbelül 3-4 darabot személyenként. Az akció a 14. lakónegyedben, a Neajlov sétányon vette kezdetét, ahol Nevezi László, a szatmári szervezet vezetőségi tagja nyilatkozott portálunknak.

- Szervezetünk évente 3-4 ilyen akciót szervez, télen forró teát és zsíros kenyeret, Húsvétkor és Pünkösdkor pedig töltött káposztát osztunk szét a rászorulók között. A jelenlegi akció többnyire a Jézus Szíve Búcsú, illetve a közelgő boldoggá avatás jegyében valósult meg, valamint Reizer Pál püspök, a szervezet megalapítójának emlékére szerveztük - mondta el Nevezi.

A pénteki nap folyamán a meleg étel akció a Neajlov sétányon, a Vulturului utcán, az Ostrovului utcán, valamint a Ion Ghica utcán zajlott. Mint megtudtuk, a szatmári szervezetet többek között a Csilla von Böllelager Alapítvány támogatja Németországból.



Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: