2011-09-23 13:12:05• hírek • Prohardver.hu

Ételfotó egy kicsit másképp

Carl Warner csodálatos és kissé szürreális tájképei, csendéletei mind ételből (hús, gyümölcs, zöldség) készülnek, ezáltal válnak igazán érdekessé, vagy ízléstelenné – függően a nézelődő ízlésétől.

Carl Warner reklámfotós „étképei” elképesztő konstrukciók, melyek ehető elemekből készülnek. A fényképei bizarr mesekönyv-képekre hasonlítanak leginkább. Illusztrátori, reklám- és tájképfotós múlttal gyönyörűen kombinálta az egyes területeket és építette fel karrierjét, melynek esszenciája a hatalmas, szürreális étképek készítése.

Egy-egy ilyen étkép elkészítése, melyet weblapján maga is részletez, nagyon időigényes, de érdekes folyamat. Aki már dolgozott étellel, az bizonyára tudja, hogy azok mennyire érzékenyek fényre és hőre, ezért a kivitelezés megtervezése legalább annyira fontos része a munkának, mint a fotózás. Warner egy egyedileg készített, emelt csúcsú, háromszög alakú alapra építi fel étképeit modellkészítők, makettezők és egy étel-stylist segítségével.

„Általában tervezéskor egy nagyon sablonos tájképet rajzolok meg, ahol klasszikus kompozíciós technikákat alkalmazok – be kell csapnom a nézelődőt. Egyből az első pillantásra el kell higgye, hogy egy valódi tájat lát. Majd maga az észrevétel, hogy a teljes látkép ételből készült, csal mosolyt a néző arcára – s pontosan ez az, ami számomra a teljes folyamat legjobb része.” – mondta.

A cikk folytatása és további fotók a Prohardver.hu oldalon találhatók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: