2012-11-29 16:05:19• hírek • Szatmár.ro

Eszméletlen férfit talált a kiképzés alatt álló keresőkutya

Jól sikerült a gyakorlat: a fekete német juhászkutya a gyakorlóterepen egy valódi bajba jutottra lelt.

Igazán meglepődtek az Angel Dog Egyesület kiképzői, amikor a csütörtök délben tartott keresőkutyás edzésen a Sato nevű fekete színű német juhászkutya nem az elbújt kiképzőt találta meg a strand közelében található bozótos, elhanyagolt területen, hanem egy valódi bajba jutottra lelt. A kutya egy középkorú, eszméletlen állapotban levő, vérző fejű férfit talált meg és azonnal jelezte ezt kiképzőjének. Szabó Zoltán kutyakiképző azonnal hívta a 112-es egységes segélyhívó számot, a helyszínre érkező mentő pedig elszállította a férfit.

Szabó a szatmár.ro-nak elmondta: 2012 januárja óta foglalkoznak speciális keresőkutyák képzésével, amióta a majdani szatmári hegyimentők, a Multisalva Egyesület tagjai felkérték őket e feladatra. Két kutyát készítenek fel a keresői feladatra: a már említett Sato-t és a labrador-belga juhász keverék Kaylant.

A két mentőkutya a nemzetközi irányelvek szerint van kiképezve, hamarosan pedig éles helyzetben is bevethetők lesznek, legalábbis ezt bizonyítja, a csütörtök déli eset is. - A kutyák kiképzését szinte befejeztük, decemberben át is adjuk őket a Multisalva Egyesületnek - mondta Szabó Zoltán.

Sato, a fekete német juhászkutya és kiképzője, Szabó Zoltán

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: