2020-03-20 07:41:15• hírek • Blikk.hu

Eszenyi Enikő visszavonta pályázatát az igazgatói posztra

A napok óta tartó botrány megtörte Eszenyi Enikőt, a Facebookon jelentette be, hogy visszavonja a Vígszínház igazgatói posztjára beadott pályázatát.

Mint azt a Blikk is megírta, a Vígszínház elszerződött dolgozói nemrég egy közös nyilatkozatban vallottak arról, hogy mi adott okot távozásukra: kijelentették, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikáció járult hozzá ahhoz, hogy felbontották a szerződésünket a teátrummal. A nyílt levelet több színész és kolléga is aláírta. A főváros vizsgálatot indított az ügyben.
 

Eszenyi először az ATV-nek adott interjút, azt mondta, furcsa egybeesésnek tartja, hogy egy nappal azelőtt jelent meg ez a nyílt levél, hogy a szakmai bizottság döntött arról, hogy a három pályázó közül kit javasolnak a Vígszínház élére. Méghozzá olyan kollégák tettek "kritikai megjegyzést" ellene, akik már nem a Vígszínház tagjai. Elmondta, hogy ő soha nem tenne ilyet, és nem is tett korábban.
 

A történtek után Eszenyi végül a Facebookon jelentette be, hogy a maga és mások méltóságának megőrzése érdekében a Vígszínház vezetésére beadott pályázatát visszavonja, vígszínházi munkáját befejezi.
 

"Kedves Művésztársaim, Pályatársak!

Az elmúlt napokban életem legnehezebb pillanatait éltem meg. Sokat tapasztaltam ez alatt a néhány nap alatt: támogatást, gyűlöletet, együttérzést és kiközösítést.
 

Hiszek szerelmemben, a Vígszínházban! Hiszek az elhivatott munkában, abban, hogy szolgálni egy évszázad hagyatékát és közben új utakat keresni olyan cél, amiért érdemes élni. Idővel megtapasztaltam azt is, hogy szerethető az is, ami nehéz. Egy érzékeny világ érzékeny történéseit igyekszem megérteni, független művészként középen állva, rendíthetetlenül, sok ezer nézőért.

 

Már nem vagyok fiatal – és bár tapasztalataink különbözősége nehezen engedi az érvényes igazságok kinyilatkoztatását – azt bátran kijelenthetem, hogy a Vígszínház az elmúlt tíz évben megújult. Köszönöm Nektek! Köszönöm „Drágák, Gyerekek”, ahogy szoktam mondani kollégáimnak, művészeknek, egyetemi hallgatóknak. Ahogy 39 évvel ezelőtt, most is úgy látom, egyesek nem tudnak megbékélni a személyemmel. Mindent elkövetve igyekeznek a Vígszínház társulatát megosztani, a művészetbe vetett hitüket megtörni. Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy a magam és mások méltóságának megőrzése érdekében a Vígszínház vezetésére beadott pályázatomat – annak ellenére, hogy a szakmai bizottság azt találta a legjobbnak – visszavonom, vígszínházi munkámat befejezem azzal a hittel, hogy Thália örök és halhatatlan.
 

Kedves Közönség, Támogatóim, Rokonaim, Barátaim, Mamikám! Köszönöm!

Eszenyi Enikő"


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: