2012-01-03 13:28:49• hírek • Szatmár.ro

Észak-Magyarország pihenésre csábít

Az Észak-Magyarországi turisztikai központok egyre népszerűbbek a szatmáriak körében.

Szatmárnémetiben december hónapban tartottak egy népszerűsítő akciót az észak-magyarországi turisztikai központok, szállodák működtetői, melynek keretében a turizmusban dolgozók és a nagyközönség körében is hirdették ennek a csodálatos régiónak a szolgáltatásait. Akkor régiót bemutató összeállításban elhangzott: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékben 2000 óta növekedőben van a turisták száma. Nő a szállodák, wellness-központok száma is, hiszen EU-s támogatással rengetegen vágnak bele ilyen típusú vállalkozásba. A Szatmár megyéből a szomszéd országba utazók száma máris nőtt, most néhány szállodát vagy úti célt ajánlunk, hogy könnyebb legyen választani a rengeteg ajánlatból.

A régió egyik legkedveltebb turisztikai központja Eger. A város és megyeközpont a városlátogató-turizmus kedvelt célpontja, mellett termálvizek és történelmi emlékek sora várja a látogatókat. Számos rendezvényt szerveznek az egész év során Egerben, s szintén egész évben érdemes ellátogatni a városba a kitűnő borok szerelmeseinek is. A város híres várában Gárdonyi Géza híres mvének a helyszínén állandó kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások és rengeteg rendezvény várja a látogatókat. Információk a www.egrivar.hu oldalon.

Az Egerbe a termálvizek miatt ellátogatók a lehetőségekről leginkább a www.egertermal.hu oldalról tájékozódhatnak, itt közelebbről is megismerkedhetnek a Török Fürdővel, az Egri Termál- és Strandfürdővel és az Egri Uszoda szolgáltatásaival.

Kényeztetés a Török Fürdőben

Egerben éppen a nagy számú turistának köszönhetően rengeteg szálláshely várja a pihenni vágyókat. A Hotel Eger***superior&Park**** Konferenciaközpont és Wellness szálloda például 177 szobával és kitűnő szolgáltatásokkal, kényelemmel és wellness-kényeztetéssel várja a látogatókat. A megszokott wellness-szolgáltatások mellett bowlingterem várja a látogatókat. A négycsillagos Hotel Ködmön a mosoly szállodájaként hirdeti magát - valószínűleg azért, mert a náluk megszállók elégedett mosollyal az arcukon távoznak a szállodából.

Eger város szívében található a városi strand és a Török-fürdő szomszédságában a három csillagos Hungest Hotel Flóra.  A négyszintes épületben 190 szoba áll a vendégek rendelkezésére. Kétágyas erkélyes szobák, kétágyas manzárd szobák, családi-és apartman szobák, mozgássérült szobák. A szálloda belső fedett élménymedencéje, gyermekmedencéje és jacuzzija kiváló lehetőséget nyújt a család minden tagjának a fürdőzésre. A Panoráma Hotel Eger*** Superior festői környezetben, 11 szobával várja a turistákat. Egerben, az Almagyar-dombon, a vár fölött található családias hangulatú Panoráma Panzió Eger gyönyörű panorámával a városra. Vendégeink antik bútorokkal berendezett szobában pihenhetnek, fürdőszobái pezsgőfürdőkáddal vagy zuhanyzóval felszereltek. Többszörös díjazott kert, ping-pong, lengő-teke, kerti grillező biztosítja a kikapcsolódást. A panzió 20 éve üzemel allergai mentes szálláshelyként.

Hotel Panoráma Eger

Eger város kiemelt turisztikai központja, a Szépasszonyvölgy a bor és gasztronómia fellegvára. Itt működik a Sike Pincészet is, ahol a 27 hektáron működő családi vállalkozás borait lehet megkóstolni kellemes környezetben, kitűnő hangulatban. A
150 fő befogadóképességű borpincében az italok mellett élőzene és hideg-meleg étkezés várja a turistákat.

A Gyógyvízek Völgyének nevezik az Egerszalók-Demjén-Egerszólát háromszöget, amely a megye második leglátogatottabb vidéke. A három települést (Egerszalók, Demjén, Egerszólát) körbeölelő Gyógyvizek Völgye a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében elterülő vidék. Természeti képződményeivel, finom boraival, vizeivel, kő emlékeivel páratlan kikapcsolódást jelent az idelátogató vendégek számára.

Szálláshelyként és borkóstolóként is kihagyhatatlan az egerszalóki Korona Borház és Wellness Hotel, ahol a szálláshelyek melett konferenciaterem és 200 fő befogadására alkalmas étterem is várja a kitűnő ételek és páratlan borok kedvelőit. A wellness szolgáltatások mellett kihagyhatatlan a saját borospince, ahol többoros borkóstolásokon és vacsorákon lehet részt venni.

Hotel Bambara - egy kis Afrika Észak-Magyarországon

Egerszalókon illetve annak környékén két varázslatos, mesés hotel várja a látogatókat. A 1001 éjszaka szállodája Egerszalókon, a Mesés Shiraz****superior. Itt a luxus, a keleti kényelem és az afrikai hangulati elemek megfelelő arányú keverésével meleg, barátságos környezetben várja vendégeit Egerszalókon. A szálloda egy gyönyörű és páratlan Észak-afrikai fürdőházzal, Arab udvarral, Mór fürdővel, afrikai Hammammal kényezteti vendégeit. Afrika szépsége, Európa kényelme Eger mellett, a Bükk kapujában BAMBARA Hotel****superior. Ez Közép Európa első szállodája, amely Fekete-Afrika hangulatát varázsolja körénk. Felsőtárkány határában, Egertől alig tíz kilométerre, a Bükk lankáin épült, mind szolgáltatásaiban, mind építészeti jellemzőiben is nyugat-afrikai hangulatot idéző szálloda, a BAMBARA Hotel****superior.

Egerszalók kedvelt helye a konferenciaszervezőknek is, s ez elsősorban a Saliris Resort Spa and Conference Hotel****superiornak köszönhető. A Saliris Resort összesen 203 szobával rendelkezik, emellett a szállodában 11 konferencia és szekció terem található, melyek többsége természetes megvilágítású.

A Thermal Park Egerszalók**** és Caravan Camping igazi különlegesség Magyarországon. A wellness részlegen találhat ugyanis az ország egyetlen termálvize, amit gyerekek is élvezhetnek, emellett itt lehetőség van a helyi borászok ízletes borainak megkóstolására, a szabadtűzön sütött helyi specialitásokkal való ismerkedésre.

Fürdőház a Thermal Park Egerszalókban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: