2011-12-15 21:33:02• hírek • Szatmár.ro

Észak-Magyarország - ahová élmény ellátogatni

Egy szakmai és egy nagyközönségi találkozón mutatkozott be a régió Szatmárnémetiben.

A meghívottak az Astoria Hotel éttermében egy turisztikai workshop keretein belül, a nagyközönség pedig a Grand Mall bevásárlóközpontban ismerkedhetett meg csütörtökön Észak-Magyarország turizmusával, látnivalóival és szállodáival. Az akcióban részt vevő szolgáltatók ajánlatait látva valószínűleg mindenkiben feltevődött a kérdés: miért nem jártam be még a csodálatos helyeket, wellness-központokat, hiszen nem is kell sokat utazni, hogy elérjem őket!

Szatmárnémetibe 22 szolgáltató látogatott el, a szállodák mellett borpincészetek, fürdők képviselői. A régiót bemutató összeállításban elhangzott: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékben 2000 óta növekedőben van a turisták száma, s bár a gazdasági válság miatt némileg megtorpant, mostanság újra növekedő tendenciát mutatnak a régióba látogatók. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy elsősorban a három és négycsillagos szállodák iránt nőtt meg a kereslet. Ilyenekből pedig egyre több van, ugyanis Észak-Magyarországon rengeteg új szálloda épült az elmúlt években, sokszor EU-s pályázatok, elnyert támogatások révén. Jelen pillanatban a belföldi - magyarországi - turisták aránya 82 százalék, a Szatmárnémetiben csütörtökön, Nagybányán pedig pénteken megtartott népszerűsítés célja pedig a külföldi turisták számarányának növelése. A külföldi turisták közül a legtöbb (25 százalék) lengyel, a németek 18 százalékban vannak jelen, míg a Romániából érkezők csupán 4 százalékot tesznek ki.

A régiót bemutató előadás során megismerkedhettünk a számtalan termálfürdővel, amelyek nem csak a gyógyulni, hanem a pihenni és a betegségeket megelőzni kívánókat is várja. Észak-Magyarország legfontosabb termálfürdői Miskolctapolcán, Egerben, Egyerszalókon, Demjénben, Bükkszéken, Mezőkövesden, Bogácson és Sárospatakon találhatók.

Észak-Magyarországot népszerüsítették

A turisztikai desztinációk közül Nógrád Észak-Magyarország legjobban látogatott része, Hollókő és Ipolytarnóc a világörökség részét képezik. A Mátrában található Magyarország legmagasabb hegycsúcsa, ide többek között síparkok, wellness-szálodák várják az aktív pihenés szerelmeseit. Eger a vársólátogatások miatt a legnépszerűbb, itt járva érdemes felkeresni a törökfürdőt is. Itt található a Sike Pincészet nagy befogadóképességű pincéje, ahol borkóstolással lehet ismerkedni a környék ízeivel. Érdemes ellátogatni Egerszalókra, ahol a Shiraz hotel arab hangulatban várja a turistákat, Felsőtárkányban pedig a Bambara hotel Afrikát idézi.

Szilvásváradra a Bükk Nemzeti Park csábítja az utazókat, itt hamarosan Magyarország legnagyobb lovas-turizmus központja fog kiépülni. Aggtelekre elsősorban a csodálatos cseppkőbarlang miatt érdemes ellátogatni, Miskolc környékén pedig érdemes felkeresni Miskolctapolcát a különleges barlangfürdője miatt.

A turisztikai desztinációk közül Szatmár Megyéhez igazán közel esik Tokaj és Zemplén - ezen a vidéken a tokaji borturizmus mellett fürdők illetve a Zemplénben kialakított kalandpark várja a turistákat - hogy csak néhányat említsünk az okok miatt, hogy miért érdemes ide ellátogatni.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: