2010-08-28 00:10:47• hírek • Szatmár.ro

Esperesek: Kovács és Nagy

Kovács Sándort a szatmári, Nagy Sándort a nagykárolyi református egyházmegye esperesévé választották pénteken.

Sipos Miklós az egyházi rendelkezések szerint nem vállalhatta tovább a Szatmári Református Egyházmegye esperesi funkcióját, és jóval a pénteki választás előtt komoly kampány indult a tisztségért. A több jelentkezőből végülis ketten maradtak, Kovács Sándor egri, illetve Szatmári Elemér pusztadaróci lelkipásztor - azaz az idősebb és a fiatalabb lelkészgeneráció képviselői.

A pénteki választó közgyűlés nyitánayként Fodor Lajos, az egyházmegye leköszönő főjegyzője hirdetett igét, kihangsúlyozva a „jó pásztor" erényeit és legfontosabb adottságait. A volt főjegyző szerint a folytatásra, az egyházmegye ügyeinek az előrevitelére kell gondolni akkor, amikor szavaznak a küldöttek. Ez végülis valóra vált, ugyanis nem történt meg a többek által várt generációváltás: Kovács Sándor kapta a több szavazatot - szám szerint ötvenet. Szatmári Elemérre 35-en voksoltak. A Szatmári Református Egyházmegye új főgondnoka a lázári illetőségű Csűry Miklós lett, aki Kovács Zsoltot győzte le fölényesen.

A Nagykárolyi Református Egyházmegye esperesi tisztségéért három jelölt méretkezett meg: Nagy Sándor a 60 szavazat kétharmadát szerezte meg, Tukacs József, nagykárolyi és Csáki József Gedeon piskolti lelkészeket utasítva maga mögé. Itt a főgondnoki tisztséget illetően sem történt változás: továbbra is Geréb Miklós (Krasznamihályfalva) látja el ezt a feladatot.


Szavazással választották meg az új tisztségviselőket
Szavazással választották meg az új tisztségviselőket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: