2012-03-23 18:25:59• hírek • Samsungsport.hu

Esős Forma 1-es nagydíjat várnak az időjósok

Az időjósok se tudnak teljesen kiigazodni a hétvégi malajziai Forma-1-es futam helyszínén várható időjáráson. Annyi biztosnak tűnik, hogy a nagy meleg és a magas páratartalom mellett eső lesz szombaton és vasárnap.

Az aktuális időjárás-előrejelzések jelenleg 60 százalékra teszik mind szombat, mind vasárnap esetében, hogy kiadós égi áldás fogadja majd a Forma-1 mezőnyét a Maláj Nagydíj helyszínén, Sepangban. A térségben általában késő délután (tehát a futam időpontja körül) szoktak megjönni a zivatarok.

A versenyhétvége három napja közül pénteken a legkevésbé valószínű az eső megérkezése (tíz százalék). Nagy meleg lesz a délkelet-ázsiai versenyhelyszínen, 32-35°C-ra lehet számítani, valamint a páratartalom is rendkívül magas, az időmérő és a verseny napján 85-90 százalékos lehet.

A 2009-es Maláj Nagydíj félbe is szakadt a heves esőzések miatt, akkor Jenson Button győzött és kapott felezett pontszámot diadaláért, mögötte két, azóta már a királykategóriától búcsúzó csapat pilótái, Nick Heidfeld (BMW) és Timo Glock (Toyota) végeztek.

Michael Schumacher háromszor, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel egyaránt kétszer győztek már Malajziában, az utolsó két futamot a címvédő Vettel nyerte.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: