2008-11-19 11:29:22• hírek • Szatmár.ro

A lehetetlent kérik

Egyszerű oka van annak, hogy az önkormányzat nem biztosít ajándékjegyeket a város tanügyi dolgozói számára: nincs rá fedezet. Azonban az ellen semmi kifogása az önkormányzatnak, hogy az intézmények igazgatói bizonyos összeget megspóroljanak erre a célra.

A 2835 tanügyi dolgozó ajándékjegyének költsége közel hat millió lejbe kerülne évente az önkormányzatnak. Ez az összeg azonos a város lakosságától befolyó adó összegével, kétszerese a város közvilágításának éves költségének, háromszorosa a színház működési költségeinek, egyenlő az óvodák, iskolák  fenntartási költségeinek felével, illetve a város úthálózatának javítási és karbantartási költségeinek felét teszi ki. Ugyanakkor, ez az összeg nem foglalja magába az önkormányzat alkalmazásában lévő személyzet ajándékjegyeinek költségeit, úgy mint köztisztviselők, közösségi rendőrség, stb., akik még szintén jogosultak lennének az ajándékjegyekre.  Mindezek biztosítására a szükséges összeg közel 8 millió lej lenne.

A másik ok ami miatt a tanügyi dolgozók nem kaphatnak ajándékjegyeket, hogy nem az önkormányzat, hanem a tanügyminisztérium alkalmazottai, ezen kívül a költségvetés nem tartlamaz erre elkülönített összeget, mivel elsősorban biznyos elsőrendű kölségek fedezését igyekeznek abból megvalósítani, ami egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen a kormány más fontos intézkedések költségeit is igencsak lefaragta.

Az önkormányzat álláspontja, hogy amennyiben a tanintézmények igazgatói meg tudnak spórolni bizonyos összeget, ezt a pénzt költhetik az adott intézményben dolgozó tanügyi káderek ajéndékjegyeire, illetve javasolják, hogy a problémával forduljanak a pénzügyminisztériumhoz vagy a tanügyminisztériumhoz - olvasható a Polgármesteri Hivatal honlapján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: