2017-05-24 14:08:31• hírek • Kocsis Zoltán

Esőben kell ültetni – kicsiny kezek varázsolták újjá a körforgalmat

Esőköpenyben, esernyők alatt szorgoskodott tizenhat szatmári óvoda hatvannégy óvodása a szatmárnémeti körforgalomban. Túlzás lenne azt állítani, hogy mindegyikük részéről osztatlan lett volna a lelkesedés a szakadó esőben, ám az óvónénik segítségével odaadó munkával ültették el a maguk rózsáját.

A tizenhat óvoda, amelyeket a gyerekek képviseltek, mind-mind részt vett a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség komposztáló vetélkedőjén. A rózsák elültetésének időpontjához az szolgáltatta az apropót, hogy május 24-e a parkok európai napja.

A Szatmárzsadányi (Closca) és Nagy Lajos (C.A. Rosetti) utcák kereszteződésében található körforgalom körül a helyi rendőrség biztosította, hogy a lelkes ültetőknek ne essen bajuk. Lehet, hogy az autósok nem feltétlen örültek ennek, kárpótlásul viszont a város legszebb, legvidámabb, legszeretnivalóbb körforgalmát alakították ki a kicsiny szorgos kezek. A munkálatokban Békéssy Erzsébet, a környezetvédelmi ügynökség igazgatója és Szénási Angéla, a polgármesteri hivatal főkertésze is segédkezett.

Mindez – a végeredmény és a gyerekek munkája – tökéletesen hirdeti az esemény üzenetét: a zöldövezetek, valamint a növényi eredetű hulladékok újrahasznosításának, komposztálásának fontosságát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: