2011-03-15 12:53:34• hírek • Szatmar.ro

Indul a megyei ralibajnokság

Elolvadt a hó, biztosnak tűnik tehát, hogy nem skandináviai körülmények közepette kezdődik a megyei gyorsasági ralibajnokság hatodik idénye, melynek első futamára március 19.-én, szombaton kerül sor, a Román Autóklub szatmári kirendeltsége és az Auto-Karting Rider's rendezésében.

Seletye Dávid főszervező elmondta, az elmúlt két esztendőben több, mint 150 amatőr és licenccel rendelkező versenyző állt rajthoz a bajnokság keretein belül és reményét fejezte ki, hogy a sorozat idén is hasonló népszerűségnek örvend majd.

Az idei bajnokság öt futamból áll majd, az elsőt rendezik szombaton. A tavalyi évvel ellentétben idén öt kategória helyett csak négyben lehet nevezni. Változik a pontozás rendszere is: bár idén is az első tíz helyezett kap majd pontot, ám ezúttal 22-18-15-12-10-8-6-4-2-1 leosztásban. A nevezési díj 60 lej lesz futamonként, ACR tagoknak viszont csak az összeg felét kell kifizetniük. A részvétel kötelező feltétele az autó kifogástalan műszaki állapota mellett a bukósisak és a biztonsági öv használata, valamint a tűzoltókészülék és az elsősegély-láda megléte.

A szombati versenyre az ACR gyakorlópályáján kerül sor, nevezni a helyszínen lehet 9-10.30 óra között. Ezt követően minden versenyző egy gyakorlókört tehet, ezt követően pedig két mért kör áll rendelkezésére, hogy minél jobb eredményt érjen el.

Az idei ralibajnokság kategóriái:
ON 1 - elsőkerék meghajtású autók, 1500 köbcenti alatt, 200 lőerő alatt
ON 2 - elsőkerék meghajtású autók, 1500-2000 köbcenti között, 200 lóerő alatt
ON 3 - hátsókerék meghajtású autók, független a henger űrtartalmától, 200 lőerő alatt
Open - az első három kategóriába nem tartozók indulhatnak, licenccel és anélkül is rendelkező pilóták, épített autók, négykerék meghajtásúak, 2000 köbcenti feletti autók


Hétvégén indul a megyei ralibajnokság hatodik idénye
Hétvégén indul a megyei ralibajnokság hatodik idénye


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: