2012-11-11 01:28:18• hírek • Kocsis Zoltán

A Megelőzés és a Tájékoztatás Napja

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség a „Megelőzés és a Tájékoztatás Napjává" nyilvánította a november 13-át, ezért a „Szamos" - Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének egységei nyílt nappal és további meglepetésekkel várják az érdeklődőket.

Az akció keretein belül kedden, 10.00 és 15.00 óra között a Szatmár megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének valamennyi egysége nyílt napon fogadja a látogatókat. Az érdeklődők megtekinthetik az egységek munkatársainak felszereléseit, az általuk használt technológiát. A tűzoltóság székhelyén a szakemberek szórólapok segítségével igyekeznek majd tájékoztatni az embereket, hogy azoknak mit kell tenniük sürgősségi helyzet esetén. Mi több, a gyerekek még egy vetélkedőn is összemérhetik tudásukat a témában. Ezen kívül egy fotó- és rajzversenyen is részt vehetnek. (Erről bővebb információt a http://www.facebook.com/informarepreventiva link alatt találhatnak.)

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség még szeptemberben kötött egy együttműködési protokollt az E-ON Románia gázszolgáltatóval. Ez az első hasonló megállapodás a Felügyelőség és egy energiaszolgáltató között Romániában. Az együttműködés célja tájékoztatni az embereket és tudatosítani bennük feladataikat, felelősségüket egy sürgősségi helyzet fellépése esetén.

„Az állampolgárok nagyon fontos szereplői egy sürgősségi helyzet kezelésének és ennek tudatában kell lenniük", állapította meg Aurel Ulici, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének szóvivője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: