2010-06-11 22:51:51• hírek • Szatmar.ro

Eseménytelen iksz a csoportrangadón

Franciaország és Uruguay, a két exvilágbajnok egymást múlta alul, egy pont a jutalom.

Az A csoport két favoritjának tartott válogatott, Franciaország és Uruguay zárta a 19. labdarúgó világbajnokság első játéknapját. A két egykori világbajnok rendkívül unalmas meccsen osztozott meg a pontokon.

Pedig nem indult rosszul a találkozó, az első negyed órában előbb Ribery húzta meg a baloldalt, de középre adott labdáját Govou vétette el, majd a másik kapu előtt Forlan (fotó) csavarását védte Lloris egy szép vetődéssel. Aztán Gourcuff végzett el ravaszan egy szabadrúgást, Muslera hatalmasat repült, hogy odaérjen a rövid felső sarok elé. Ekkor kevesen gondolták, hogy ez volt az utolsó igazán veszélyes kapura lövés a meccsen.

Uruguay ugyanis rendkívül szervezetten és alázatosan védekezett, az idő teltével pedig az önfeláldozással sem álltak hadilábon. Riberyt az első 20-25 perc után kikapcsolták a bal oldalon, a jobbon pedig Govou a szünet után szinte teljesen eltűnt. Elöl Anelka alig kapott labdát. A franciáknál igazán két ember tűnt ki a mezőnyből: Diaby a rengeteg munkával, Gourcuff pedig pocsék lövéseivel. Ami a dél-amerikaiakat illeti, ha át tudtak váltani támadásra, Suarezt kikapcsolták, míg Forlan egyedül eleve kárhozatra volt ítélve.

A második félidőben sem változott semmi, hiába állt be egyik oldalon Henry és Malouda, a másikon pedig Lodeiro majd Abreu is. Az első komolyabb helyzetre a 72. percig kellett várni, ekkor Forlan lőtt középről kapu mellé. Némi izgalom akkor adódott csak, amikor az „uruguayi Messinek" becézett Lodeiro begyűjtötte második sárgáját és mehetett zuhanyozni.

Az utolsó tíz percre emberelőnyben maradó franciák kapujuk elé szögezték Uruguayt, de egy kapu előtti kavarodásnál és egy utolsó perces szabadrúgásnál többre nem futotta erejükből.

A dél-amerikaiak az utolsó percekben hősiesen védekeztek (az ex-CFR-es Perreira sem adott el annyi labdát ekkor már) és végül teljesen megérdemelten érték el céljukat: pontot szereztek. A franciák ugyanazt az ötlettelen játékot produkálták, mint a Domenech-érában legtöbbször, ilyen teljesítménnyel pedig nehéz lesz messzire jutniuk. Uruguaynak a folytatásban meg kell mutatnia, hogy tud támadni is. Pontosabban, hogy Forlanon kívül más is ért a játék ezen eleméhez.

Ennek a döntetlennek Dél-Afrika és Mexikó örülhetett leginkább.

Uruguay - Franciaország 0-0
Franciaország: Lloris - Sagna, Abidal, Gallas, Evra - Gourcuff (Malouda, 75.), Toulalan, Diaby - Govou (Gignac, 85.), Anelka (Henry, 72.), Ribéry
Uruguay: Muslera - Lugano, Godin, Victorino - Pereira, Perez (Eguren, 87.), Arevalo, Gonzalez (Lodeiro, 63.) - Pereira, Suarez (Abreu, 73.), Forlán
piros lap: Lodeiro (81.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: