2017-01-04 15:28:51• hírek • Szatmár.ro

Eseményekben gazdag év vár a Borókagyökér Egyesületre

Idén is lesz szüreti- és maszkabál, Kolbásztérinbába, de mesterség-bemutatók és táborok is.

A hagymányőrzésben talán az egyik legaktívabb civil szervezet a Borókagyökér Egyesület, melynek vezetőire és önkénteseire is eseményekben gazdag év vár. Mint Szejke Judit egyesületi elnöktől megtudtuk, az idei évben is megtartják a nagy népszerűségnek örvendő Kolbásztérinbábát és ősszel lesz szüreti mulatság, tavasszal pedig farsangi maszkabál is. A tervbe vett programok között szerepel betlehemes találkozó és karácsonyváró foglalkozás is.

Négy kézműves tábort terveztek be az idei nyárra, egyebek mellett nemezeléssel, fafaragással, szűr-rátéttel is megismerkedhetnek majd a résztvevők.

Folytatódnak a mesterségek bemutatói, a felnőttek tanulhatnak majd sajtkészítést, házi csokoládé készítést, nemezelést, fazekasságot, kosárfonást, bútorfestést vagy akár böllérkedést is.

Szejke Judit és az egyesület számára is a legfontosabb dátum 2017-ben valószínűleg a július 8. lesz. Akkor avatják fel a közadakozásból felépített Lépés-házat. A dátum nem véletlen: két évvel azt megelőzően helyezték el az épület falában az első rönkfát. Az épület egy éve már áll, azóta több rendezvényt is tartottak benne. 2016 decembere óta működik benne  fűtésrendszer, amit a Bethlen Gábor Alap, valamint magáncégek és magánszemélyek adakozásából alakítottak ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: