2019-05-26 05:18:19• hírek • Szatmár.ro

Eseménydúsan telt a 2019-es Szatmárnémeti Városnapok szombatja - Képgaléria

Szombat délután tovább zakatolt a városnapi programok vonata: a központ két színpadán egymást váltották az előadók, de javában kígyóztak a sorok az étel- és sörsátrak előtt is. Képes beszámolóval mutatjuk, mi is történt pontosan Szatmárnémeti legnagyobb szabadtéri rendezvényének második napján.

Noha a Corneliu Coposu sétány melletti rendezvénytérben már egy-kép napja felverték sátraikat a népi mesterségek képviselői, a hivatalos megnyitóra csak szombat délután 17 órakor került sor. Az előző évekhez hasonlóan idén is Kereskényi Gábor polgármester üdvözölte az egybegyűlt mestereket és a már javában nézelődő vásárlókat. Elmondta: immár harmadik éve azon munkálkodnak, hogy a Népi Mesterségek Vására a városnapi forgatag központi eleme legyen, hadd ismerhessék meg a szatmáriak a helyi kézművesek portékái mellett a sokszor több száz kilométerről érkező mesteres termékeit is, hiszen ezek mindannyian valódi értéket képviselnek. A rövid beszédet követően mindenkit arra buzdított, bátran tegyenek egy kört a standoknál, ahol az egyedi, kézzel készült ékszerektől a festményeken át a kerámiákig mindennel lehet találkozni.Nem sokkal a kézművesvásár hivatalos megnyitója után elrajtolt a szépségverseny is, mely ebben az évben osztatlan sikert aratott, töb száz érdeklődőt és szurkolót vonzott a színpad elé. A 11 szépség közül hosszas tanácskozás után választotta ki a zsűri, ki is viselje a koronát a következő egy évben, de végül megszületett a döntés. Szatmárnémeti szépe idén a 17 éves Benkő Laura, a Sportlíceum X. osztályos tanulója lett. A szépségek után egy igazi díva lépett a színpadra. Andrea Banica és táncoslányai dalaikkal megteremtették a hangulatot a következő két koncerthez.A ByeAlex és a Slepp mintegy órányi csúszással csapott a húrok közé. Alexet és a csapatot ezrek várták a színpad előtt. Többségében a tizenéves korosztály állt a kordonok előtt és hangos üdvrivalgással, tapssal üdvözölte a televízióból is ismert sztárt, aki vissza is integetett, mielőtt fellépett volna a tribünre. ByeAlex koncertjén az összes ismert dala elhangzott az utóbbi évekből, mindenki megtalálta a számára kedveset. Olybá tűnt, a nagyérdemű minden egyes számnak örült, mert kívülről fújták őket, együtt az énekessel. A showman - mert Alexet nyugodtan nevezhetjük annak is - pörgős előadásával felrobbantotta a közönséget, akik együtt ugráltak vele, együtt kiabálták a rímeket a várva-várt előadóval. Az atmoszféra már nem is lehetett jobb ahhoz, hogy a magyarországi zenekart a romániai élvonal egyik legismertebb bulizenekara, az est főszereplője kövesse a fellépők sorában. A XXIII. Szatmárnémeti Városnapok szervezői gondoltak azokra is, akik a 90-es években voltak tinédzserek vagy huszonévesek. A Vama az ő fiatalkori slágereiket idézte, de belecsempésztek néhány új dallamot és improvizációt is az előadásba. Mindegy volt, mit játszanak, mert elejétől a végéig élt a közönség - tapsoltak és a szövegeket skandálták a legendás énekessel együtt. A modern zenei elemek sem hatottak az újdonság erejével, a Vama rajongótábora hozzászokott a hosszú évek folyamán a banda kiváló kísérletezéseihez. Így volt ez szombat este is, hiszen a buli végén vastapssal és őrületes ovációval köszönték meg a szatmáriak a látottakat és hallottakat.

 
A tüzijáték előtt 10-től 1-ig együtt számolt vissza mindenki. Ezt követően sorra lőtték fel a rakétákat a Szamos-partról és szivárványszínbe borult Szatmárnémeti éjszakai égboltja. A zenei aláfestés és az égen kirajzolódó forma- és színvilág páratlan élményt nyújtott a megjelentek számára. Az idei attrakció igazán emlékezetesre sikeredett. Aztán valamivel éjjeli egy óra előtt elcsendesedett az újközpont, a tömeg hazahömpölygött, hogy rápihenjen a vasárnapi programokra. 
 
Galéria:
Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: