2010-04-08 09:06:43• hírek • Balog Anita

Csak hat ponttal nyert a VSK

A VSK hat pontos győzelme után az Arad legyőzése is szükséges a továbbjutáshoz.

Bár a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata győzni tudott Alexandrián, a hat pontos diadal önmagában még kevés a rájátszásba jutáshoz. Ehhez hazai pályán le kell majd győzni az Aradot. A biztos továbbjutáshoz ugyanis legalább 11 pontnyi különbséggel kellett volna nyernie a csapatnak Alexandrián.

A déli városban az első negyed végig nagyon kiegyenlített volt a küzdelem, a végén a hazaiak két pontos előnnyel tudtak zárni. A második játékrészben a szatmáriak valamivel jobban játszottak, és bár ekkor sem kerültek fölénybe, mégis négy pontos előnyre tettek szert.

A hullámzó teljesítmény a harmadik negyedben visszaütött, egy igen pontszegényre sikeredett játékrészben a hazaiak 14-10-re nyertek, ezzel pedig összesítettben egyenlíteni tudtak. A pontok sorsa az utolsó negyedben dőlt el, amikor a VSK döntő fölényre tett szert és beállította a 71-65-ös végeredményt.

„Egy csoda, hogy itt nyerni tudtunk és nagyon örülünk ennek a sikernek. Így a mi kezünkben van a sorsunk és ha április 21.-én haza pályán legyőzzük az Aradot, biztosan a rájátszásban vagyunk", mondták a VSK vezetői a meccs után.

Bár a találkozó előtt még erősen kérdéses volt, Dragoescu mégis tudta vállalni a játékot, és meg is hálálta Dan Fleseriu edző bizalmát: 13 pontjában Ciocannal holtversenyben a csapat második legeredményesebb játékosa volt a 15 egységig jutó C.Pop mögött.

A osztály, 9. forduló: Alexandriai Teleorman - Szatmárnémeti VSK 65:71 (18:16, 15:21, 14:1O, 14:28)
A szatmári pontszerzők: C. Pop 15, Dragoescu 13, Ciocan 13, Ivan Urse 8, Hardy 7, Pricop 6, Diatta 4, Pavel 3, A. Pop 2.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: