2010-04-10 16:53:00• hírek • Szatmar.ro

Eseménydús vereség a Targoviste ellen

Pontgazdag meccsen szenvedett bekalkulált vereséget a VSK kosár-csapata.

A tavalyi bajnoki bronzérmes a címvédőt fogadta a román női kosárlabda-bajnokság legutóbbi fordulójában, rangadóra volt ez tehát a javából. Ám egy olyan rangadó, amelyen a házigazda Szatmárnémeti VSK-nak vajmi kevés esélyt adtak a Targoviste ellen. A papírforma be is igazolódott, a vendégek ezúttal is győztesen hagyták el a pályát, ám a hazai szurkolók mégsem lehettek teljesen elégedetlenek: láttak 184 pontot, na meg a földkerekség talán egyik legjobb játékosát, a kétszeres olimpiai bajnok amerikai Tina Thompsont.

Dan Fleseriu tanítványai igen jó, sőt, meglepően jó, első félidőt produkáltak, amikor komolyan megszorították a bajnokot. Az első negyedben ugyan a Targoviste 24-27 arányban nyerni tudott, a másodikban viszont valósággal remekeltek a hazaiak, olyannyira, hogy egy adott pillanatban már tíz pontra is vezettek. A vége 29-22 volt, ami azt jelentette, hogy a nagyszünetre 53-49 pontos előnnyel vonulhattak a hazaiak.


Eseménydús vereséget szenvedett a VSK a Targoviste ellen
Eseménydús vereséget szenvedett a VSK a Targoviste ellen


Amint a számokból kitűnik, a találkozó első fele igen pontgazdagra sikeredett, szünet után azonban már csak a vendégek tudták tartani ezt az átlagot. A harmadik negyedben A VSK „csak" 19-ig jutott, így a Targoviste 75-72-es előnnyel várta az utolsó játékrészt. Amelyben aztán a hazaiak támadójátéka teljesen kifulladt, csak 12 pontig jutott. Mivel védekezésben sem tudott feljavulni a szatmári gárda, így a címvédő ezúttal is megdobta a maga 25 pontját, ezzel beállítva a 84-100-as végeredményt.

Az összességében dicséretet érdemlő hazai gárda MVP-je egyértelműen C.Pop lett, aki fantasztikus 28 pontot hintett. Remekelt Hardy is a maga 19 pontjával, de tíz fölött teljesített Pavel és Ciocan is, míg Diatta megállt a legkisebb kétjegyű számnál.

Szatmárnémeti VSK - Targoviste 84-100
A VSK pontszerzői: C.Pop 28, Hardy 19, Pavel 12, Ciocan 11, Diatta 10, Povilonyte 4


Pop 28 pontig jutott
Ciocan 11 pontig jutott


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: