2011-05-25 12:43:50• hírek • Póti Orsolya

Eseménydús tanévvége a Művészeti Iskolában

A Szatmári Művészeti Iskola az elmúlt időszakhoz hasonlóan most is számos kulturális program, rendezvény és vetélkedő szervezéséből veszi ki a részét. A május 26-28. között zajló „Samus GuitArt" gitárverseny mellett egyéb eseményekre is várják a közönséget az iskola diákjai - tudtuk meg Deac Mircea igazgatótól.

Eseménydúsnak mondható a Szatmári Művészeti Iskolában következő két hónap, ugyanis számos rendezvényre készülnek az intézmény diákjai. Amint azt már tudjuk, a tehetséges fiatalok év közben is sok eseményen részt vesznek, de a tanév vége rendkívül mozgalmas lesz a diákok életében. A iskola tehetséges művészei több alkalommal is részt vettek a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének kiállításmegnyitóin, a Kultúrkaravánon, a Szatmár megyei Tanács Nyílt napi rendezvényén, illetve a városnapi rendezvénysorozaton.

A „Samus GuitArt" akusztikus gitárversenyt követően a diákok az idei városnapi rendezvénysorozaton is részt vesznek, ezt követően pedig, június 1-jén 17 órától fotó és képzőművészeti kiállításmegnyitóra kerül sor a Zöld Házban. A megnyitót a diákok zenés-verses műsora teszi hangulatossá.

Június 2-án, 17 órától az iskola udvarán gitárkoncertre kerül sor a Művészeti Iskola amatőr gitárosainak előadásában. Június 16-án és 18-án az Északi Színház ad otthont az iskola által szervezett eseményeknek. Június 16-án népzenei előadásra kerül sor, 18-án pedig a balett-táncosok műsorát tekintheti meg a közönség. A hagyományos balett előadást ezúttal egy ír táncbemutató és pop és klasszikus hangverseny teszi különlegesebbé.

Az iskola sporttáncosai idén is részt vesznek a sporttáncosok „Szatmári Kupáján", melyre június 4-5. között kerül sor a Royal Dance Club és az Országos Sporttánc egyesület szervezésében.

Az iskola képzéseit követők nyáron sem unatkoznak, ugyanis egyesek részt vesznek az Erdélyi „Oteloaia" Vetélkedőn, míg mások nyári tanfolyamokra is beiratkozhatnak július és szeptember között.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: