2008-11-16 12:44:46• hírek • Szatmár.ro

Eseménydús szombat Szatmár megyében

Az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselő- és szenátorjelöltjei Csehi Árpáddal, a Szatmár Megyei Tanács elnökével együtt eseménydús szombati napot tudhatnak maguk mögött. A jelöltek és a megyei elnök több településre jutottak el, ahol különböző rendezvényeken találkozhattak a választópolgárokkal.

A Pálfalva községhez tartozó Hiripen a megyei elnök együtt Kónya László szenátorjelölttel és Kovács Máté képviselőjelölttel házról házra jártak a településen. A helyi lakosok megtisztelve érezték magukat a magas rangú tisztségviselők látogatásától és megragadták az alkalmat, hogy a falu aktuális problémáiról is beszámoljanak. Így például egy korábban rosszul lecsapolt tó egészségtelen körülményeinek kezelésében kérték a segítséget. A jelöltek és a megyei elnök ezzel kapcsolatban a jövő héten a Vízügyi Igazgatóság szakembereivel is konzultál majd a megoldási lehetőségek megtalálása érdekében.

Lázáriban Günthner Tibor szenátorjelölt és Erdei. D. István képviselőjelöltek Lengyel István polgármesterrel együtt köszöntötték a Szatmár Megyei RMDSZ által megszervezett, a Kolozsvári Opera színművészeinek előadására összegyűlt községbeli lakosokat. A választásokon való részvétel fontosságának tudatosítása után a színpadot átadták a művészeknek, akik ismert dallamok megszólaltatásával ejtették rabul a közönséget.

Egriben folytatódott a szombati kampánykörút, ahol Nagy Orbán és Nagy Anikó tolmácsolásában a helyi kultúrotthonban 19 órakor vette kezdetét a Vidám percek az Északi Színház színészeivel nevet viselő zenés-humoros előadás. Csehi Árpád megyei elnök ezúton is megköszönte az egrieknek a helyhatósági választások során nyújtott támogatást, kihangsúlyozva az összefogás megtartó erejét.

Hiripen házról házra jártak a jelöltek, hogy megismerkedjenek a helyi problémákkal

Erre figyelmeztetett Günthner Tibor szenátorjelölt és Erdei D. István képviselőjelölt is, jelezve, hogy hatékony munkát csak úgy végezhetnek a helyi megválasztott tisztségviselők, hogy ha minden szinten képviselve van a Szövetség, így önkormányzati, parlamenti, akár kormányzati és európai parlamenti szinten is. Így mindenki számára fontos, hogy komolyan vegyük a november 30-i megmérettetést, a sikeres szereplés biztosítéka a település hosszútávú fejlődésének is.

Az esti órákban, az egri előadás után a Szárazberken szervezett hagyományos Kiforrt bor napjához kötődő ünnepségre látogatott ki Günthner Tibor szenátorjelölt, Erdei D. István képviselőjelölt és Csehi Árpád megyei elnök. A nemrég felújított helyi kultúrotthon adott helyet az ünnepségnek, ahol élő zenével, igazi bálozós hangulatban találkozhattak a szárazberkiek a jelöltekkel. Mint elmondták, az elmúlt években rengeteg támogatás érkezett a községbe, és ha ez így történik majd a jövőben is, tartható lesz az elképzelt felesztési stratégia. "Ehhez azonban arra van szükség, hogy erős képviselete legyen Szatmár megyének és az RMDSZ-nek a parlamentben, mivel az elmúlt időszak tanulságai alapján egyértelművé vált, hogy a magyarság, a magyarlakta települések érdekeinek egyedüli támogatója az országos politikai palettán az RMDSZ." - tette hozzá Günthner Tibor szenátorjelölt, jelezve, hogy a román pártok színeiben magyar településeken mandátumhoz jutott tisztségviselőknek látványosan nincs megfelelő támogatásuk a román pártok megyei vagy országos vezetésében.

Lázáriban Csehi Árpád mutatta be a jelölteket

A szárazbereki mulatság után Csehi Árpád megyei elnök és Günthner Tibor szenátorjelölt Szatmárhegyre látogattak, ahol az érkezés óráiban már javában állt a szüreti bál. A bálon Kónya László szenátorjelölt és Kovács Máté képviselőjelölt a vendégek érkezésekor már javában báloztak és a köszöntő szavak után a mulatság tánccal és nótaszóval folytatódott a jelöltek számára is. A bálon jelenlévők tapssal jutalmazták a köszöntő szavakat, biztosítva arról a jelölteket és a megyei elnököt, hogy az összefogás erejével lépnek majd fel a november 30-i helyhatósági választásokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: