2015-02-13 16:18:08• hírek • Szatmár.ro

Eseménydús napok a Kölcseyben

A kicsik mulattak, a nagyobbak izgultak és sokan szerelembe is estek a Kölcseyben.

Igazán eseménydús volt a csütörtöki és pénteki nap a Kölcseyben. Február 12-én LCCI nyelvvizsgát tartottak a főgimnáziumban, közép és felsőfokú angol nyelvtudásból vizsgázott 18 diák. Ők általános angol nyelvtudásukat bizonyítottak, nemrég viszont 14-en szereztek diplomát az angol üzeti nyelvből.

Pénteken 11 órától azok próbafelvételiztek, akik a Marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti egyetemre készülnek felvételizni. Ezen 23 diák vett részt, 14-en anatómiából, 9-en pedig szerves kémiából vizsgáztak. A felvételin használt rácsteszthez hasonló tesztet oldottak meg, három órájuk volt a száz kérdés helyes megválaszolására. A marosvásárhelyi orvosin általában 2,5-3-szoros a túljelentkezés, ezért fontos, hogy próbavizsgán szokjanak a felvételi vizsga körülményeihez a diákok.

A pénteki nap azért sokkal lazább volt a többi diák számára - a szünetekben ugyanis rengeteg Valentin-nappal kapcsolatos rendezvény zajlott. Lehetett egynapos házasságot kötni, szerelmeslevelekkel járt a postás, a szerelem angyalkái pedig a folyosón hoztak össze akár egymásnak addig idegen lányokat és fiúkat.

A leglazábbak az előkészítősök és a II. osztályosok voltak. Ők farsangoltak: Wolf Henrietta és Szőke Dobai Réka tanítónők különböző mulatságos feladatokat adtak a jelmezekbe bújt kicsiknek. A gyerekek fánkot is ettek, hogy pótolják kicsit a jelmezes szaladgálásban elvesztett energiát. Abban biztosak lehetünk, hogy ők mindent megtettek, hogy elűzzék a telet!

Farsangi fánkot is ettek a kicsik

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: