2009-01-15 14:12:26• hírek • Szatmár.ro

Eseménydús lesz az idei esztendő

Etnikai sokszínűség és európaiság címet viseli a Nagykárolyi Művelődési Ház 2009-es programja, amely számos művészeti és kulturális tevékenységet foglal magába.

Az Etnikai sokszínűség és európaiság című projekt a nagykárolyi és környékbeli multietnikumú hagyományok és értékek népszerűsítése céljából jött létre, amely bemutatkozási lehetőséget biztosít fiatal művészeknek, és lehetőséget ad a tapasztalatcserére.

Az.Etnikai sokszínűség és európaiság címet viselő egész éves rendezvénysorozat megvalósítása annál is fontosabb, mivel a nagykárolyi színház épülete renoválás miatt zárva van. Ez ugyan megnehezíti a szervezést, ugyanakkor egy plusz töltetet ad a rendezőknek, akik hisznek abban, hogy a színház bezárásával nem szűnhet meg a kulturális élet a városban. Bizonyos fesztiválok és rendezvények, már több éves múltra tekintenek vissza, és jelzik a Művelődési Ház, valamint a különböző nagykárolyi civil szervezetek és alapítványok közötti kiváló viszonyt, hiszen közös szervezésben születnek.

Az Etnikai sokszínűség és európaiság című projekt rendezvényei tartalmazzák a színházművészeti egyetemek III. nemzetközi fesztiválját a SPOT-ot, a könnyűzenei Castelanii fesztivált, A színház házhoz megy előadássorozatot, a Művészetek fesztiválját, a Károlyi-kastély fesztivált, a Folk Festet, és különböző családi programokat, mint például a Sárkányeregető fesztivált, a Halloween Partyt, valamint a X-mas Fest 2009-et.

Bizonyos fesztiválok és rendezvények, már több éves múltra tekintenek vissza és jelzik a Művelődési Ház, valamint a különböző nagykárolyi civil szervezetek és alapítványok közötti kiváló viszonyt, hiszen közös szervezésben születnek. Az idei évben a Német Demokrata Fórummal a Fúvós zenekarok fesztiválját, a Ceatara egyesülettel a Román népzenei fesztivált, a Nagykároly és Vidéke kulturális egyesülettel a Szüreti mulatságot, a Rekettye kulturális egyesülettel pedig a Táncháztalálkozót szervezik meg.

A fent említett programsorozaton kívül a Művelődési Ház, helyi jellegű rendezvényeit is megtartja 2009-ben. Ilyen például a III. Eminescu szavalóverseny, a II. És szárnyra kelnek a szavak kisrégiós szavalóverseny és ünnepség a költészet napja alkalmából, a III. Kulturális Tavasz Fesztivál, a III. Star Select könnyűzenei vetélkedő, valamint az iskolák közti irodalmi-művészeti vetélkedők, és találkozók a régió kulturális intézményeinek vezetőivel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: