2018-11-19 10:14:28• hírek • Nagy Tímea

Eseménydús hétvégéje volt a Máltai Szeretetszolgálatnak a Szegények Világnapja alkalmából

Vasárnap, november 18-án ünneplik a Szegények Világnapját. Ennek alkalmából a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti kirendeltsége számos jótékonysági akciót szervezett.

A hétvégi tevékenységsorozatban összesen 35 önkéntes vett részt és 311 nehéz sorsú emberen segítettek tartós élelmiszerrel, meleg étellel, szendviccsel és ruhaneművel. A több száz kilogramm adomány igazán jó helyre érkezett. A téli hideg beálltával egyre többen szorulnak önzetlen segítségre. Kinek a zimankó, kinek az éhség okozza a legnagyobb gondot, de a támogatás mindenhol jól jön.

 

A Szeretetszolgálat emberei vasárnap hajnalban meleg teával, szendvicsekkel és takarókkal felszerelkezve nyakukba vették a várost. Az önkéntesek azokat a helyeket keresték fel, ahová a hajléktalanok mostanában a mínuszok elől behúzódnak. Kiosztották a nekik szánt csomagokat és elbeszélgettek velük a mindennapos megpróbáltatásokról. Reggel ugyancsak meleg teával és szendviccsel örvendeztették meg a hajléktalanszállóról távozókat. Sokuknak ez az egyetlen betevő falat a nap folyamán. Az éjszaka és a reggel folyamán 264 szendvicset fogyasztottak el.

 

Délelőtt a ruhaadományok átválogatása és kiszállítása volt a feladat. A 358 kg ruhanemű átnézése és méret szerinti elrendezése nem volt kis falat. A „Prichindel” Szociális Központ gyermekeinek szedték össze a segítők ruhácskákat, hogy azok minőségben és méretben is megfelelőek legyenek mindegyik apróság számára.

 

A C.I.A.S. “Şansa” Szociális Központ idősei számára szintén méret szerint kiválogatott ruhacsomagokat, valamint 217 kg tartós élelmiszert vittek a jótékonysági szervezet képviselői. A Máltai Szeretetszolgálat a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatallal (S.P.A.S.) együttműködésben segítette a hátrányos helyzetű időseket.

 

A kisebbek számára önfeledt, boldog órákat okoztak azok az önkéntesek, akik játékos foglalkozásokat tartottak a rászoruló gyermekeknek. Sokuknak önfeledt örömök nélkül telnek a hétköznapok, pedig a játék akár egy kis időre is, de elfeledteti a gondokat.

 

A hatodik, és egyben legjobban várt tevékenység a meleg étel osztása volt. 64 adag paprikáskrumplit készítettek el és osztottak szét a Szeretetszolgálat volontőrei a hajléktalanszállóra érkezők között. Sokuk napokig nem jut meleg ételhez, ám a fagyban egy tál gőzölgő étel akár életmentő is lehet.

 

A Máltai Szeretetszolgálat folytatja a munkát. A ruha-, takaró- és tartós élelmiszer adományokat szeretettel fogadják továbbra is. Az adományozással kapcsolatban a következő telefonszámot hívja: 0742 744 730. A jótékonysági akciókról bővebb felvilágosítás a Máltai Szeretetszolgálat Facebook oldalán található.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: