2010-12-08 20:10:14• hírek • Szatmar.ro

Esélyük sem volt az új-guineaiaknak

fotó: fifa.com
fotó: fifa.com

A torna történelmének legegzotikusabb meccsével szerda délután kezdetét vette a 7. FIFA Klubvilágbajnokság: a házigazda al-Vahda 3-0 arányban könnyedén legyőzte a Hekari Unitedet és bejutott a következő körbe.

Az Abu-Dzabiban található Mohamed bin Zajed stadion 22.000 nézője előtt a világbajnokságok történelmének első pápua új-guineai csapata, a Hekari United bátran kezdett a házigazda ellen, a dallamos nevű Vakatalesau és Bolatoga lövései meg is emelték a szurkolók vérnyomását, utóbbi esetben a gólvonalról mentettek a hazaiak. Negyed óra elteltével aztán éledezni kezdett az al-Vahda, előbb átvette az irányítást, majd brazil légiósainak köszönhetően a szünet előtti percben szinte a továbbjutást is eldöntötte: a 40. percben Hugo, a 44.-ben pedig Fernando Baiano talált Tamanisau kapujába. Utóbbi gólszerző az európai futballszurkolók számára is ismerős lehet, hiszen korábban megfordult a német Wolfsburg valamint a spanyol Malaga és Celta Vigo csapataiban.

 

Bár a félprofi Hekari a szünet után sem játszott alárendelt szerepet - ezt jól mutatja, hogy 55%-ban birtokolta a labdát, a kapu felé tartó lövések aránya pedig 16-15 volt javára -, a támadások befejezésének pontosságával voltak gondok. Nem is kicsik, ha figyelembe vesszük, hogy míg az arabok minden második lövése eltalálta a kaput, addig a pápuák csak háromszor céloztak pontosan. Mivel azonban ezeket Adel hatástalanított, a másik oldalon viszont Jumaa betalált, így az Al-Vahda 3-0-ra nyerni tudott és készülhet a mexikói Pachuca elleni negyeddöntőre. A Hekari játékosai pedig egy legalább egy élménnyel gazdagabbak lettek.

Al-Wadha - Hekari United 3-0
gólok: Hugo (40.), Baiano (44.), Jumaa (71.)

A 7. Klubvilágbajnokság további programja:
selejtező : dec. 8.
- Al-Wadha - Hekari United 3-0
negyeddöntő: dec. 10. - Seongnam Ilhwa Chumwa - Mazembe 18.00
negyeddöntő: dec. 11. - Al-Wadha - Pachuca 18.00
elődöntő: dec.14. - Chumwa/Mazembe - International 18.00
elődöntő: dec. 15.- Al-Wadha/Hekari/Pachuca - Inter 18.00
5. helyért: dec. 15. - 16.00
3. helyért: dec. 18. - 16.00
döntő: dec. 18. - 19.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: