2010-04-09 14:54:50• hírek • Szatmar.ro

Esélytelenül a bajnok ellen?

A VSK-nak a Nagyváradot és az Aradot kell legyőznie, a Targoviste nagy falat.

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata a hét közepén bravúros győzelmet aratott Alexandrián, ennek köszönhetően pedig nyugodtan várhatja a címvédő Targoviste látogatását.

A dambovitai csapat elleni meccsel kapcsolatban persze a VSK amúgy sem táplál(hatot)t komolyabb reményeket, amit jelesül bizonyít az is, hogy a déliek két héttel ezelőtt a Román Kupa döntőjében 103-56 arányban lépték le a szatmáriakat. A VSK terveibe ugyanakkor ez a vereség beszámítható vereség belefér, neki a Nagyváradot és az Aradot kell majd legyőzni, hogy ott legyen a rájátszásban.

Nem javítja a hazaiak esélyeit, hogy az Alexandria ellen megsérülő Urse-Ivan nem léphet pályára, és nem teljesen egészséges C.Pop és Dragoescu sem. „Reálisan nézve nincs keresnivalónk a Targoviste ellen, a csapat amúgy is fáradt a sok utazás után, ezért még szerencsés, hogy olyan kaliberű ellenféllel játszunk, amely ellen papírforma a vereség. Az Arad elleni mérkőzésig azonban lesz idejük a lányoknak megfelelően felkészülni, mivel a jövő heti nagyváradi mérkőzés nem jelenthet gondot", vélte Éles Péter menedzser.


Nem a VSK az esélyes a Targoviste ellen
Nem a VSK az esélyes a Targoviste ellen


Ami az alexandriai győzelmet illeti, a csapat remekül teljesített és több kiemelkedő egyéni teljesítmény is akadt. Így Ciocan 13 pontja mellett 9 lepattanót gyűjtött be, Urse-Ivan és Diatta pedig hatot-hatot. Dragoescu ráadásul törött kézzel is remekelt.

„Mi elsősorban nyerni mentünk, a meccsben reálisan benne volt a 10-12 pontos győzelem is, de a játékvezetés enyhén szólva sem kedvezett nekünk. Az első negyedben például volt egy olyan időszak, hogy 7 személyi hibát ítéltek ellenünk, mi pedig csak egyszer dobhattunk két szabadot. A személyik száma egyébként 36-21 volt a javukra, Hardy már az 5. percben összeszedett három faultot, a bírók úgymond vadásztak rá" - nyilatkozta Éles.

A hátralévő fordulók programja:
11. forduló, (április 10., szombat):
Szatmárnémeti-Târgovişte
Craiova-Rapid
Arad-Nagyvárad
Sepsiszentgyörgy-Alexandria

A 12. forduló (április 17.):
Nagyvárad-Szatmárnémeti
Rapid-Arad
Alexandria-Craiova
Târgovişte-Sepsiszentgyörgy

A 13. forduló (április 21.):
Szatmárnémeti-Arad
Alexandria-Rapid
Craiova-Târgovişte
Sepsiszentgyörgy-Nagyvárad

Az utolsó forduló (áprilsi 24.):
Rapid-Szatmárnémeti
Târgovişte-Alexandria
Arad-Sepsiszentgyörgy
Nagyvárad-Craiova.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: