2012-03-05 17:28:28• hírek • Szatmár.ro

Esélyesnek számít Tataran

Hétfőn indult el Porecbe Csiszár Ferenc edző és két tanítványa: Veres Gréta és Amalia Tataran. A két sportoló a kadett és junior korosztályú párbajtőrözők Európa-bajnokságának egyéni versenyében lép pástra.

A 17 illetve a 20 év alatti sportolók Eb-jét most rendezik meg először egyszerre. A szatmári lányok idén töltik 18. életévüket, Tatarant pedig az esélyesek között tartják számon, hiszen tavalyi eredményeinek köszönhetően most a világranglista 17. helyén áll. Amalia két éve a kadett világbajnokságon a bronzéremig jutott, tavaly decemberben a junior Világkupán is harmadik lett, a kontinensviadalokon viszont nem kedvezett neki a szerencse.

„A mostani Eb-n 10-12 olyan párbajtőröző van, akik közül bárki ott lehet a dobogó valamelyik fokán. A pakliban benne van, hogy Amalia is ott lesz, de az is, hogy nem jön össze semmi, és azt mondjuk majd, jövőre jobb lesz. Az erőviszonyok alapján én orosz vagy olasz győzelemre tippelek, de ott vannak még a magyarok, a lengyelek és az izraeliek is. Az 1994-es korosztály roppant erős, már most felveszik a versenyt az 1993-ban és 1992-be születettekkel, és szerintem ennek valamelyik képviselője nyeri majd meg az Eb-t. Amalia, ha a képességeihez mérten szerepel és egy kis szerencséje is lesz, akkor ott lehet az élmezőnyben" - nyilatkozta edzője, Csiszár Ferenc.

A horvátországi Porecben pástra lép a szatmári Veres Gréta is, aki eddig a nemzetközi viadalokon változó teljesítményt nyújtott. Ő a világranglista 213. helyén áll jelen pillanatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: