2013-02-13 00:46:01• hírek • Kocsis Zoltán

Esélye nem volt a Valenciának és a Celticnek

Könnyedén nyert Valenciában a Paris St.Germain és Glasgow-ban a Juventus, ezzel gyakorlatilag egy meccs után megvan az első két csapat, amely bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A párizsiak azért a meccs végén kicsit megnehezítették saját dolgukat.

A PSG villámrajtot vett a Mestalla stadionban, a 8. percben Lucas máris szétlőtte a kapufát. Fel sem lélegezhettek rendesen a valenciai drukkerek, amikor a 10. percben Pastore passzát Lavezzi bombázta kapura, Guaita labda mellé nyúlt és máris vezetettek a vendégek. Innentől kezdve Carlo Ancelotti mester előkaphatta kedvenc taktikáját: rendkívül szervezett védelmével a Valencia nem tudott mit kezdeni, csapata pedig kedvére kontrázhatott. A másik kapu előtt nem ment minden olyan simán, előbb Lucas, majd Lavezzi sem tudott élni a lehetőségeivel. Nem úgy Pastore, aki a 43. percben Lucas passzát követően lőtt 15 méterről a kapuba.

A második félidő a csereként beállt Valdez fejese révén végre meghozta az első komoly hazai lehetőséget, ám Sirigu kapus bravúrral védett. Ekkor azt remélhették a szurkolók, hogy a „denevérek" nekiesnek a PSG-nek. Csakhogy egy újabb Valdez-helyzeten kívül csak a PSG tudott veszélyes lenni, Ibrahimovic (háromszor is) és Lavezzi azonban nem tudott ismét kifogni Guaitán. A 86. percben Tino Costa ravaszul kapu elé csavart szabadrúgásánál Sirigunak bravúrral kellett védenie és ez mintegy előrevetítette a spanyolok szépítő találatát. A 90. percben ismét Costa tekerte kapu elé a labdát, amihez ekkor Rami beleért, Sirigu pedig nem tehetett mást, minthogy kivette a lasztit a kapuból.

Nem ez volt viszont a meccs utolsó említésre méltó esete, hisz a hosszabbítás pillanataiban Ibrahimovic odarúgott Guardadónak. Egyből pirosat kapott - ezzel nem játszhat a visszavágón és könnyen elképzelhető, hogy a negyeddöntő első meccsén sem!

Gól nem szerzett, pirosat viszont kapott Ibrahimovic fotó: .psg.fr

Az est másik meccsén, Glasgow-ban is gyorsan vezetést szerzett a vendég Juventus: a vasárnap a nigériai válogatottal még az Afrikai Nemzetek Kupájának megnyerését ünneplő Ambrose hatalmasat hibázott a 3. percben, Matri lecsapott a labdára és megszerezte a vezetést. Rendkívül élénken kezdődött a meccs, a gólon kívül a kenyai Wanyama és Commons az egyik, Vidal a másik oldalon szerezhetett volna gólt.

Nagy harc és nagy iram jellemezte a találkozót, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek: a Juventus kontrákra helyezkedtek be, a Celtic pedig igyekezett kiegyenlíteni. A találkozó a 77. percben dőlt el, amikor Marchisio egy szép csel után megduplázta csapata előnyét. A 83. percben aztán Ambrose keretbe foglalta teljesítményét: újabb eladott labdájából Vucsinics állította be a 3-0-ás végeredményt. És döntötte el vélhetően a továbbjutás kérdését is.

Visszavágók március 6-án.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első meccsek:
Valencia - Paris St.Germain 1-2
gólok: Rami (90.) illetve Lavezzi (10.), Pastore (43.)

Celtic Glasgow - Juventus 0-3
gólok: Matri (3.), Marchisio (77.), Vucsinics (83.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: