2009-05-06 15:40:46• hírek • Szatmár.ro

Szatmár megyébe érkezett a kampánykaraván

Két napos kampánykaravánra érkezett megyénkbe Kovács Péter, az RMDSZ EP képviselőjelöltje, aki ez idő alatt tizennégy települést keres fel.

Szerdán délelőtt Szoporon kezdődött meg a Magyar Összefogás listáján az ötödik helyen induló, a MIÉRT által támogatott fiatal képviselőjelölt, Kovács Péter Szatmár megyei kampányútja. A karaván első állomása Ákos község volt, ahol Geréb Miklós polgármesterrel és az ákosi lakosokkal közösen egy kisebb fórumot tartottak, amelyen Kovács Péter Kovács Mátéval, a Magyar Összefogás listáján az EP választásokon induló egyik Szatmár megyei jelölttel közösen ismertette a június 7-i választások tétjét.

Az aktuálpolitikai eseményekre rávilágítva, a jelöltek kihangsúlyozták, hogy újra bebizonyosodott az a tény, hogy a magyarság jogait csakis a magyar érdekvédelmi Szövetség színeiben tevékenykedő politikusok akarják és tudják hatékonyan képviselni. Ahhoz azonban, hogy ez megvalósulhasson szükség van a választópolgárok támogatására. Mint mondták, egy erős európai képviselettel hatékonyabban védekezhetünk a magyarság és a kisebbségek jogainak megcsorbítására tett kísérletek ellen is.

A karaván következő állomása Erdőd volt, ahol a március 15-én leleplezett Petőfi-Szendrey szobornál Szakács Imre alpolgármester és több erdődi lakos fogadta Kovács Pétert és Kovács Mátét. Miközben a karavánt kísérő önkéntes csapat az erdődi lakosok körében népszerűsítette a Magyar Összefogás listájának fiatal képviselőjelöltjét, az Erdődi Polgármesteri Hivatal tanácstermében egy kisebb megbeszélésre került sor, amelyen bemutatkozott a két jelölt. Aktuálpolitikai problémák megvitatása mellett szó esett arról is, hogy a Tőkés és Markó Béla megegyezése révén megszületett Magyar Összefogásnak milyen gyakorlati haszna lehet a közeljövőben.

A karaván következő állomása Szatmárhegy volt, ahol Szűcs Szabolcs alpolgármester fogadta a kampányolókat. A polgármesteri hivatalban megejtett találkozón Kovács Péter és Kovács Máté kihangsúlyozták, hogy a jelenlegi választási rendszer alapján esély van arra, hogy az erdélyi magyarok nem várt eredményt érjenek el a választásokon. Egy bolgár példával éltek, ahol az alig 10 százalékos török kisebbség az EP képviselőhelyek mintegy 20 százalékát szerezték meg a választások során. Ez egyszerűen úgy lehetett lehetséges, hogy a kisebbség nagyobb számarányban jelent meg az urnák előtt, így megkétszerezték erejüket az EP-ben.

A karaván délben Szatmárnémetiben pihent meg, ahonnan folytatta útját. Kereskényi Gábor és Găman Mihai, Szatmár megyei EP képviselőjelöltek is csatlakoztak a karavánhoz, amely a szerdai nap folyamán Szatmárpálfalvára, Szamoskrassóra, Nagykárolyba és Börvelybe is eljut.

A karaván pénteken jár újra Szatmár megyében, amikor is délelőtt 10 órától Szatmárnémeti új főterén egy rendhagyó sajtótájékoztatóval kezdődik. Ezt követően az önkéntesekkel együtt Kovács Péter a piacokon és az utcákon találkozik majd a választókkal. Majd Óváriba, Halmiba és Kökényesdre megy. Az estét Szatmárnémetiben a MusiC'at Pubban egy stand-up-comedy zárja.

A képekre kattintva elérhető a teljes képgaléria

Két napos kampánykaravánra érkezett megyénkbe Kovács Péter, az RMDSZ EP képviselőjelöltje
Kovács Máté, Gaman Mihály, Kovács Péter és Kereskényi Gábor
Két napos kampánykaravánra érkezett megyénkbe Kovács Péter, az RMDSZ EP képviselőjelöltje
Kovács Péter képviselőjelölt kezet fog az erődiekkel.
Két napos kampánykaravánra érkezett megyénkbe Kovács Péter, az RMDSZ EP képviselőjelöltje
Ákosra is ellátogatott az RMDSZ EP képviselőjelöltje.

Két napos kampánykaravánra érkezett megyénkbe Kovács Péter, az RMDSZ EP képviselőjelöltje
Szatmárhegyen Szűcs Szabolcs alpolgármester fogadta Kovács Pétert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: