2014-03-26 15:03:29• hírek • Nagykároly.ro

Esély a nagykárolyi romák felzárkóztatására

Hármas összefogásnak köszönhetően indulhat meg a valós roma-integráció egy újabb lépcsőfoka Nagykárolyban. A munka ünnepétől kezdődően minden hétköznap foglalkozásokat tartanak a Dögtéren írástudatlan felnőtteknek. A kezdeményezés célja az, hogy lehetőséget biztosítson például arra, hogy idővel elhelyezkedhessenek, munkába állhassanak.

Szerda délelőtt egy előzetes egyeztetésre került sor a nagykárolyi köznyelvben Dögtérnek nevezett városrész egyik épületében. A Kinderland egyesület által szorgalmazott felzárkóztatási elképzelés mellé társult a nagykárolyi önkormányzat, valamint a Continental vállalat.

Az összefogásnak révén biztosítják egy pedagógus munkabérét, ő május 1-től hétköznapokon napi három órányi foglalkozást tart a helybeli felnőtteknek. A betűvetés és az olvasást oktatja, illetőleg a román nyelv ismeretét igyekszik átadni a legtöbb tízfős csoportokba sorolt jelentkezőknek. Természetesen - hangoztatta Csigi Boglárka tanító - ez egy hosszas folyamat, akár egy évig is elhúzódhat. Elengedhetetlennek tartja, hogy leendő növendékei komolyan vegyék a tanulást, igyekezzenek élni az eséllyel.

Erre buzdította a szépszámú jelenlévőt Keizer Lajos alpolgármester is. Kérte, hogy megfelelő módon álljanak hozzá a tanulás lehetőségéhez. Elhangzott, hogy a részvétel önkéntes, ellenben azoktól, akik a jelentkezésre szánják el magukat, elvárják, hogy a lehetőségek függvényében rendszeresen vegyenek részt az oktatási alkalmakon, hiszen csak így érhető el az eredmény.

Azért választották a Dögtéren lévő helyiséget, hogy közel legyen a részvevők otthonához, hogy a megközelítés ne jelentsen gondot. A képzés kísérleti jelleggel indul el, ha lesznek részvevők, akkor akár ki is bővítik azt.

Esély a dögtériek felzárkóztatására

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: