2012-10-17 12:24:30• hírek • Póti Orsolya

Érzelmes sanzonokat elevenített fel a Reflux

Sanzonestre került sor október 16-án a szatmárnémeti G.M. Zamfirescu Kulturális Központban. A közönséget a franciaországi Reflux együttest szórakoztatta.

Legendás francia sanzonénekesek legszebb darabjai csendültek fel kedd este a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ előadótermében. Az est meghívott előadója a franciaországi Reflux együttes volt, amelynek tagjai olyan híres énekesek dalait adták elő, mint Charles Aznavour, Edith Piaf, Joe Dassin, Georges Brassens és Jacques Brel.

A franciaországi együttes tagjai Jackie Hosquet (ének és zongora), Mireille Bouterin, Jean-Pierre Bastit, Joël Brun, Jaques Achery és Josette Chrabaszcz (ének), akik 1974 óta zenélnek együtt. Repertoárjukban a közismert sanzonénekesek dalainak feldolgozásai mellett különleges szerzemények is megtalálhatóak.

A Reflux városunkba romániai turnéja során jutott el. Az elmúlt hetekben Craiován és Temesváron léptek fel, Szatmárnémetiben pedig a "Mihai Eminescu" Nemzeti Kollégiumba is ellátogattak néhány dallal az esti koncert előtt.

Mint megtudtuk, a hat tagból álló együttes rendszeresen fellép idősotthonokban, árvaházakban és más szociális intézményekben, ugyanis fontosnak tartják, hogy felelevenítsék az érzelmes, sikamlós vagy éppen humoros szövegű francia sanzonokat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: